Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dark.belphegor.of.endless.pain

30. 7. 2010 11:55
garsoniera :D

A jestlipak Jaruna vi, jak bydlis ted v garsoniere, kde jen obcas velkopansky pripustis sveho mileho? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
M

mathilda

24. 9. 2009 12:16
Ego vs. realita

Tak nevím, pro které čtenáře píšete Vaše essay-e (omlouvám se za tu orthographii, nevím jak Češi píší cizojazyčná slova). Pro takové, kterým chybí logický úsudek anebo pro pubertující mládež? Nebo se zde osvobozujete od svých komplexů méněcennosti? Tento Váš článek, nebo essay, chcete-li, postrádá jakýkoliv vztah k realitě. Jako románová příloha bulvárního tisku je ale přijatelný. Se skutečným životem to ovšem nemá nic společného. Pokud se chcete věnovat psaní dívčích romanů, je to OK ale nestavte tolik do popředí Vaše Ego, pak budete mít možná úspěch, budou-li Vašs literární výtvory zábavné. Mnoho zdaru při budování Vaší spisovatelské kariéry !

0 0
možnosti
KZ

Katka1

2. 10. 2009 10:12
Re: Ego vs. realita

Češi píšou česky - esej. Ale vaše verze je také v pořádku.

Co se týče mých spisovtelských ambicí, jak jste přišla na to, že nějaké mám? Tohle je BLOG, milá dámo. Zkuste si to najít ve slovníku. ;-)

0 0
možnosti

Kapi007

15. 9. 2009 12:44
Podobně

Mám pocit, že to píše autorka se taky zažil. Měl jsem dobrého kamaráda, se kterým jsem se neprozřetelně pustil do politické debaty ohledně radaru :-) Trochu jsme se kousli, ale nepovažoval jsem to za nic zásadního, jenže od té doby jako když ho vymění, na pivo nechce, furt ma nějakou práci, společné akce odříká a když už se s ním člověk potká, cokoliv řekne, je použito proti němu ala "no ty jsi ten Američan, ..." Moji rodiče na to měli termín "učítání" = vyčitání drobností, nedostatek velkorysosti a takovéto popichování, na které je hloupé ostře útočit, ale zase to přejít, se mi taky nechce :-( Nevím, jestli ho nějak podvědomě dráždím, ale pěkně mě to se.e, bo když už mám být s někým na nože, tak aspoň vědět proč :-(

0 0
možnosti
RB

smajlik :)

12. 9. 2009 21:58
...

a) připadá mi poněkud nemoudré platit za nájem 20 m garsonky přes 10 tis, když jde sehnat znatelně levněji. Zvláště když má člověk hluboko do kapsy, je dost nesmysl takové peníze platit. Pokud to bylo před 5 lety nebo ještě dřív, dejme tomu, ale za poslední 2 roky se dá sehnat bydlení velmi slušně.

b) motivace "ukázat něco Jaruně" nebo i jen myšlenky na toto "ukázání", to oboje mi připadá velmi hloupé.

0 0
možnosti
KZ

Katka1

13. 9. 2009 9:40
Re: ...

Do svého prvního zaměstnání jsem nastupovala za podstatně vyšší plat než mám dnes. Tehdy mi 10 tisíc připadalo jako pakatel. Moje bydlení je překrásné, bytná pohodová, do práce to mám pět minut pěšky. Rozhodla jsem se nestěhovat. Dokud to utáhnu. Nežiju si špatně, jen nemám na rozhazování.

0 0
možnosti
V

Vikina

12. 9. 2009 17:14
To jsem si myslel,

že právničky berou víc - tedy oficiálně, nemluvím o úplatcích.

Jinak, pokud má kamarádka jen 12 k hrubého, tak to si v životě moc vyskakovat nemůže, byť neplatí ten nájem a zřejmě ani jídlo. To Kátě by i po zaplacení nájmu mělo zůstávat přece jenom víc, néé?

0 0
možnosti
RK

Radek0075

12. 9. 2009 17:38
Re: To jsem si myslel,

Teda Vikino ty řádíš. Marně přemejšlim proč bych podplácel právníka:-)

0 0
možnosti
NB

j@ck

12. 9. 2009 16:04
-

psychologicky je vas problem ci motivace snadno vysvetlitelny: mate k ni ambivalentni vtah. Na jedne strane je to vase kamaradka a prozily jste spolu hodne veci, na druhou stranu zacina byt protivna a necitite se ni dobre, nerozumite si jako drive, tj. jedna se o konflikt apetencni a averzivni reakce.

Otazka je, zda si jeji chovani interpretujete spravne, nebo si do ni jen neco promitate.

Ja myslim ze byste se mela pokusit si to s ni vyrikat, pokud to nepomuze, tak ji premistit z kategorie kamaradky do kategorie znami.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

12. 9. 2009 16:31
Re: -

Mám dotaz? Co to je "ambivalentní vtah"?   Nemyslím jen ten roztomilej překlep.  A dále "apetenční konflikt" :-)

0 0
možnosti
RK

Radek0075

12. 9. 2009 15:19
Paní Zagorová,

je to milá holka, všechno, ale ona už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok. To nemá nikdo z nás:-P

0 0
možnosti
KZ

Katka1

12. 9. 2009 15:31
Re: Paní Zagorová,

Hele, Radku, ty si nedáš pokoj, co? ;-D

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

12. 9. 2009 9:38
Chování spodiny

Kamarádka Jaruna předvádí dokonalý obrázek, jak se chová příslušník nižší příjmové a společenské třídy. O nic neusiluje, ihned si dopřává a utrácí velké částky za hlouposti. Spousta učebnic a příruček uvádí, že člen střední vrstvy se neposuzuje pouze podle výše majetku a postavení, nýbrž také podle dalších návyků: schopnost odkládat odměnu, zvyšovat kvalifikaci, atd. Je zřejmé, že s Jarunou nemůžete v širším měřítku nalézt společnou řeč, proto mě trochu překvapuje ten značný "impact", který na vás má zdánlivě přezíravé chování kámošky. Pousmál bych se nad tím a dopřál Jaruně její přízemní radosti. Nanejvýš bych jí nakecal, že letos frčí jedině Burberry a pak bych se smál, kterak Jaruna utrácí majlant za bezcenné šunty, tak jako tak vyrobené v Číně. Hlavu vzhůru!:-)

0 0
možnosti
LJ

lolek77

11. 9. 2009 21:51
Škoda že nemáš třetí kamarádku

co dělá do politiky. Jó holky, podepsala jsem tu smlouvu na Gripeny a už na Vás nemám čas. Jedu na Bahamy;-D

0 0
možnosti
KZ

Katka1

12. 9. 2009 13:52
Re: Škoda že nemáš třetí kamarádku

Jo, taková by nás strčila do kapsy obě  ;-D

0 0
možnosti
JP

gewet

11. 9. 2009 21:25
tohle materiální vnímání světa..

chápu a trošku ho prožívám s Vámi na obou stranách barikády... pocházim z chudých poměrů a překvapivě se mi pracovně dařilo a teď dělám myslim rozumný peníze... na druhou stranu jsem díky zrátě motivace zabalil ve třeťáku výšku a teď sleduju kámoše a lehce jim závidím titul.. na druhou stranu ale svým způsobem (alespoň se snažim) je motivuju k tomu, že i když mi říkaj, že jim ta (jeho/její) vejška byla k h****, páč beru víc než oni, tak se jim snažim vysvětlit, že já už mám dvanáct let praxe a oni třeba tři, ale oni ten strop mají jinde (i když kdo ví ;-)).

Nejvíc "práce" mám se svym kámošem doktorem, ale věřim, že i to se časem podá a já budu ta "socka"...

takový rozdíl, jaký popisujete Vy ale neznám a je to myslim i proto, že lidi se "stejných příjmových skupin" jsou si bližší tím, že mohou společně trávit volný čas na který mají stejný "balíček"...

hodně štěstí

0 0
možnosti
JP

gewet

11. 9. 2009 21:26
Re: tohle materiální vnímání světa..

ty voe jsem se nějak rozepsal :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí