Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

Magilian

27. 8. 2009 18:55
Znalosti a sobeckost - dokončení

No a co se týká té sobeckosti. Myslím si, že sobeckost není na straně autora, ale na straně jeho rodiny. Protože kdyby u nich ta sobeckost nebyla a nezaslepila je, pak by třeba pochopili, že když člověk někde již nežije, tak prostě neví. A je velice smutné, že odmítají jakoukoliv diskusi. Jsem hrozná mrcha, tohle jsou věci, které mě by vytočili (nikdo by to nepoznal) a pamatoval bych si je hodně dlouho. Pak bych čekal jen na příležitost, kdy bych dal tu samou medicínu. A taky bych se hrozně divil, že to nevědí a vlastně mi tím dávají na vědomí, že tam vlastně už nepatřím. Třeba by se jim rozsvítilo. Vím, není to zrovna úplně košér metoda, ale někdy účel světí prostředky.

Doufám, že se bráškovi rozsvítí a pochopí. 

 Myslím si, že i když teď s tebou nemluví, tak po čase zase budou, třeba když něco budou potřebovat ;-D, klasika.

0 0
možnosti
KJ

Magilian

27. 8. 2009 18:47
Znalosti a sobeckost

Myslím si, že hodně lidí se v tomto pozná. Tedy já ano. Sice chápu, že jsou věci, události atd., které se dají považovat za jakýsi základ všeobecných znalostí, jenže je tu malý háček. V dobách výrazně mladších jsem si to neuvědomoval a podivoval se nad tím, jak někteří lidé neznají tzv. samozřejmosti. Jenže, teď je mi o pár křížku víc a jsem tím na druhé straně. A proč?

Vysvětlení je jednoduché, protože mě to nezajímá, protože to k životu nepotřebuji. Pamatuji si jiné věci, mě daleko bližší, které mě zajímají, které k svému životu potřebuji. A krom toho, stačí mi vědět, kde si ty "samozřejmé informace" najdu. Kdysi jsem si pamatoval obsah všech knížek, které mám doma (cca 300), ale zapamatovat si jakékoliv datum např. z dějepisu? Jen do té doby, dokud se to zkoušelo a i tak to byl problém. No a co se týká zeměpisu, od základky jsem ho neviděl a vůbec mi nechybí. Jestli mám navštívit nějaké místo, zjistím si vše co potřebuji a pouze na dobu co potřebuji, pak to klidně vypustím z paměti.

0 0
možnosti
DK

Fonon

14. 7. 2009 6:25
klenčí pod čerchovem,

tam jsem jezdili do místního hotelu jménem Výhledy do školy v přírodě. Bylo tam fakt moc hezky, pěšky jsme šlapali do domažlic. Existuje vůbec ještě ten hotel?

0 0
možnosti
JN

Yesname

14. 7. 2009 8:48
Re: klenčí pod čerchovem,

Určitě stojí, hospoda funguje a možná i hotel.

0 0
možnosti
JN

Yesname

13. 7. 2009 21:41
Přece všichni vědí,

že v Klenčí Hanýžka a Martínek sáňkovali. A že se neříká ze z Plzně, ale zes Plzně. Po místním nářečí. Teda spíš nevědí. Tak tohle je jako osvěta, jo?

0 0
možnosti
M

milanalois

13. 7. 2009 18:51
Je to sice pěkně napsané,

ale obsahem dosti zdrcující.

Absolventka vysoké školy a nezná svou vlast. Vážně smutné.

0 0
možnosti
KZ

Katka1

13. 7. 2009 21:06
Re: Je to sice pěkně napsané,

Stejně tak byste mohl říct: Absolventka vysoké školy a nezná dějepis, neovládá pravidla pravopisu, neumí integrály, nezná chemický název soli.... atd.atd.(nehodící se škrtněte)

Prostě každý něco umí a na něco nemá buňky. Já byla dobrá v matice, fyzice i chemii. V dějepisu jsem excelovala, v češtině objížděla olympiády, stejně jako v dalších třech cizích jazycích. Jen ten zeměpis....... To je má věčná bolest. Česká republika stejně jako Bolívie. Mne ani nepomůže, že tam pojedu na dovolenou. Moje mozkové buňky neomylně vymažou z paměti vše, co jakkoli souvisí se zeměpisem (v mapách číst umím, kupodivu. Jen je zapomínám deset vteřin poté, co je aktuálně přestanu potřebovat)

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

13. 7. 2009 17:37
Tak vám nevím...

Jestli jste to radši neměla nechat v rámci rodiny... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí