Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Blázen jede na Mars

Následující text byl kupodivu vytvořen bez vlivu jakýchkoliv psychotropních látek.


23.8.2010 ve 20:23 si mne vyzvednou. Nevím přesně kam to bude, ale odcestuji na jinou planetu. Nedávno se mi ozvali, že si mě vybrali. Mám obrovské štěstí, jelikož každý rok vybírají jen cca 100 šťastlivců. Dostal jsem instrukce co dělat. Minutu před vyzvednutím se musím nahý potopit pod vodní hladinu místního rybníka a čekat. Byl jsem informován, že se nejdená o cestování první třídou, ale ještě abych si stěžoval. Co bych taky chtěl za pouhých 23 MMD (marťanský mezigalagtický dolar). V jedné z vesmírných směnáren v naší sluneční soustavě je dokonce směnitelný za Euro. Kurz je tuším 1 MMD - 0,0999999 Euro. 
Postupně mi přicházejí další a další informace, abych byl na život na jiné planetě alespoň částečně připraven. Sousedům chodí do schránky předplatné novin. Mě také ale po 22 hodině se mění na vesmírný bulletin. V každém čísle je nějaká užitečná informace, kterou zajisté po transportu využiji. Tak například se nemusím bát, že bych nezapadl. Bude na mě čekat tkzv. Space-tutor, pozemšťan, který sem přišel loni a už se dokázal adaptovat. Bude se mi prvních 6 měsíců věnovat a se vším radit. Navíc mi zařídí můj novej kvartýr, vesmírnej job a zarezervuje mi jednu marťanku. I když jednu je tak trošku zavádějící.
Pro sex na planetě, ketrou budu obývat, je třeba hned 3 partnerek najednou. Do trojky tak budu potřebovat hned šestici partnerek. Je to ještě trošku složitější, jelikož na oné planetě, kterou zatím pracovně nazývám FNH (future new home) je více forem pohlaví než jen dvě. O tom jak se mezi všemi pohlavími zorientovat by měl být příští vesmírný bulletin. Nerad bych si vybral špatně a hned po příletu způsobil společenské faux-pas. Proto budu příští bulletin pečlivě studovat.
Trošku složitější to bude s komunikací. Na její ovládnutí ve 100% podobě je zapotřebí ještě jeden pár hlasivek a 5-ti % navýšení kapacity mozku. Proto musím ihned po příletu zajít na úřad nových ras zažádat o upgrade změnu DNA. Není to ale tak jednoduché. Je zapotřebí obejít hned 5 různých úřadů (komunikační úřad, úřad univerzální řeči, registr upgradů DNA, ústav vstupního scanu tělesné schránky a úřad mezigalaktického určení sociálního postavení) a jelikož ve vesmíru nedávno propukla stávka za rovnoprávnost solárních systémů, je dnes v každém solárním systému jen jeden úřad. Návštěva pěti úřadů tedy znamená návštěvu pěti solárních systémů, což trvá cca 1,3 pozemského roku. A pak, že tady na Zemi máme přehnanou byrokracii. Kdyby všichni věděli jak vypadá vesmírná byrokracie, mohli by být spokojeni. A to samozřejmě není jediný případ, při kterém budu muset zajít na nějaký úřad.
Na co se ale opravdu vůbec netěším je vykonávání potřeby. Nejsou zde totiž žádné záchody tak, jak je známe ze Země. Na FNH žijí k tomuto účelu speciální zvířátka. Jsou to čistostřevoplži. Údajně jsou velmi roztomilí, ale novým obyvatelům planety často trvá nějakou dobu, než si na jejich činnost zvyknou. Po dvou týdnech už je vykonání potřeby údajně relativně příjemná samozřejmost. 
Rád bych o svém budoucím domovu sdělil více, ale už musím na speciální seminář, který pravidelně navštěvuji jednou týdně. Jmenuje se základy života v jiném galaktickém systému a učí nás slečna krrraCH-zřřřpšucht. Alespoň takhle nějak vypadá přepis jejího jména do latinky. Je to velmi příjemná slečná, která vypadá jako normální třicátnice. Během semináře ovšem vypíná pozemské maskování, abychom si zvykali na nové tělesné podoby, s kterými budem přicházet do styku. Pak vypadá jako něco mezi kaprem, mladým javorem, míchačkou na maltu a vanilkovým pudinkem. Je nám zkrátka velmi sympatická a už se těším na další bytosti její rasy na FNH. 
Už se nemohu dočkat 23. srpna 2010. Ačkoliv nerad cestuji, na tuhle cestu se opravdu těším. Nemusím totiž ani balit ....       

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Kostovič | pátek 30.10.2009 14:10 | karma článku: 7,79 | přečteno: 815x
  • Další články autora

Jan Kostovič

100 Kč – někdy dost, jindy málo

S přáteli z našeho spolku jsme o víkendu uspořádali večerní benefiční běh, jehož výtěžek byl věnován handicapované holčičce. Hojná účast, příjemná atmosféra, ale jedna věc mi přesto vrtá hlavou – vybralo se dost?

15.12.2015 v 20:32 | Karma: 10,32 | Přečteno: 470x | Diskuse| Občanské aktivity

Jan Kostovič

Hlavně dělejte něco okolo baráku!

Často poslední dobou slýchávám ve svém blízkém okolí povzdechy typu: „Vždyť on vůbec nic nedělá okolo baráku."

8.12.2015 v 21:04 | Karma: 12,50 | Přečteno: 718x | Diskuse| Společnost

Jan Kostovič

smutní poutnící

samá rozmrzelá tělaranní šero, bahno stále zmrzléněmé duše a slečna, co usmát by se chtělamimika a rysy však pevně stuhlé

11.2.2014 v 21:57 | Karma: 8,18 | Přečteno: 205x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Kostovič

Činoherák v ohrožení. Ústečtí radní, styďte se ! (vím, že nebudete)

Činoherní studio v Ústí nad Labem: Společně s Experimentálním prostorem Mumie jedno z mála záchytných míst pro osoby s nedostatkem kulturních zážitků a dostatkem touhy po společenském životě. Nemluvím jen o těch s divnými účesy, úzkými kalhotami, velkými zimními kabáty a výraznými černými brýlemi s hranatými obroučkami, ale také o úplně obyčejných Ústečanech nebo přespolních studentech, kteří zkrátka jednou za čas dostanou chuť vypadnout od bedny nebo z hospody a zažít něco jednoduše fajn.

3.2.2014 v 19:42 | Karma: 10,01 | Přečteno: 318x | Diskuse| Kultura

Jan Kostovič

Chlívák

Měl jsem tě rád a doufal, že vždy budu mít,proč se jen ozval kamarád a řekl, že jdeme pít.Po sklenicích piva přišly menší rumu,nastala chyba, měl jsem zmizet domů.

12.3.2012 v 11:19 | Karma: 11,55 | Přečteno: 1506x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Při hádce udeřil družku, upadla hlavou na skříň. Za její smrt dostal 5,5 roku

22. května 2024  16:23

Krajský soud v Hradci Králové potrestal Zdeňka K. pěti a půl lety vězení za facku, po které loni v...

Sedmnáctiletá dívka vzala na vycházku dvouměsíční dceru, do ústavu se nevrátily

22. května 2024  16:10

Pelhřimovští policisté pátrají po sedmnáctileté Stefanii Stojkové a jejím malém dítěti. V pátek se...

Zelenskému skončil mandát, Moskva v tom vidí šanci k destabilizaci země

22. května 2024  16:09

Ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému v pondělí sice vypršel pětiletý mandát, ale...

Blíží se volby do Evropského parlamentu. Kde a jak získat voličský průkaz

22. května 2024  16:04

Volby do Evropského parlamentu začínají za dva týdny, již nyní je ale možné žádat o voličské...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
tak nějak prostě žiju ... snad dobře