Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jaro je tu, lidi šílí, a zase ta výměna pneumatik....

Pro většinu lidí je výměna pneumatik pěkná otrava. Ani já nejsem výjimkou. Snažím se to odkládat, jak jen to jde. Jo, teď na jaře mírná prokrastinace není na škodu, ale v opačném případě by to mohl být pěkný malér. Tento článek je určen všem, pro koho je výměna gum ze zimních na letní a opačně ztráta času, jinými slovy pěknej vopruz. Nechte na hlavě, nevšední příběh lze zažít i při takto přízemní činnosti.

 

Od té doby, co jsem si pořídila své první auto, přišlo mi potupné a otravné každý podzim  a jaro vláčet ze sklepa gumy na ráfkách a doslova je napěchovat do mého mini vozu Fordu Ka a odvést do pneuservisu. Poté vytahat momentálně nepotřebné gumy ven a nastěhovat je do sklepa. Tuto oblíbenou činnost jsem plánovala buď na dopolední hodiny a nebo po setmění, v domnění, že mě při této činnosti NIKDO neuvidí.

 

 

Takže jsem počkala jednoho krásného dne na konci října, až se setmí, oblékla  vytahané triko a džíny,  na ruce natáhla pracovní rukavice a pustila se s chutí do toho. U práce se musí hlavně přemýšlet. Takže já jsem to vymyslela tak, že gumy nejprve po jedné nanosím k vozu. Jelikož byla tma mým pomocníkem, tak ty gumy, co budou ležet vedle vozu nebudou ničím nápadné, protože jsou, jak známo černé a tma je také černá.

 

„Hele vole, gumy“, vykřikl jeden z mladíků, co procházel s partičkou stejně “mladých“ výrostků kolem.  V duchu si říkám: „Vole, tos jako neviděl nikdy gumy?“ a pozoruji svoje gumy z bezpečného úkrytu vchodu domu, kde bydlím. Tiše věřím, že by se jim ty těžké gumy nechtěly přemísťovat ke svým vozům a vůbec, takoví mladíci asi ani nemají řidičák, takže jsem v klidu a čekám, až se vzdálí a zmizí ve tmě.

 

Popadnu poslední, čtvrtou gumu a táhnu ji k autu. V tom se někde z čista jasna objeví mladý muž a už zdáli na mě volá: „ Ukažte já Vám pomůžu, přece byste se s tím netahala, já nemůžu vidět ženy, když se takhle dřou“. „Děkuji za ochotu, ale já už to budu mít hotové, jen je dám do auta“, snažím se být milá. „No tak ukažte, já Vám pomůžu  ty gumy aspoň nacpat dovnitř“, hlaholí vcelku pohledný mladý muž. V té tmě jsem neměla tolik prostoru si ho řádně prohlédnout, viděla jsem jen  mladého, ochotného muže, co mi pomáhá. Nechtěla jsem být paranoidní, bylo mi jasné, že mne asi nebude chtít okrást o Ford Ka rok výroby 1998. Tak jsem ho tedy nechala konat.

 

Poděkovala jsem mu a pronesla jsem něco o tom, že se v dnešní době už nevidí tak ochotní mladí muži a že ještě jednou děkuji.

 

 

Ráno nasednu do vozu, vzadu naložené gumy, za stěračem lístek. „Ajajaj, Městská policie zjednávala pořádek“, byla první myšlenka, která  mne napadla. Vzteky bez sebe, že budu muset už asi po devadesáté na MP vysvětlovat, proč nedodržuji 3 m  průjezd při parkování, jsem doslova vyškubla lístek pod stěračem. Je to ale nějaký jiný lístek, je to kostičkový papír a tam vzkaz. „Pomůžu Vám vytahat i ty letní gumy, dejte mi vědět, zde je můj telefon, Váš ochotný mladík“

 

 

Musím přiznat, že mi vzkaz za stěračem vyloudil úsměv na tváři. Řekněte sami, jak romantické gesto v dnešní době!

 

Leťáky jsem si poctivě vynosila a uložila sama. Teprve poté jsem se rozhodla prolustrovat „ ochotného mladíka“.

 

Napsala jsem mu sms, že děkuji za nabídku, ale že to mám již hotové. Po výměně několika zpráv se mladík přiznal, že se mu moc líbím. Což o to, na tom by nebylo nic až tak neobvyklé. Také jsem ale z mladíka dostala, kolik, že  mu vlastně je let? Myslela jsem, že mne trefí šlak, když napsal, že mu je 18 let a že si teprve dělá maturitu. Snažila jsem se vše svést na tmu, že asi v té tmě špatně viděl. Nenechal se odbýt, prý mě viděl i ve dne a už po mne pokukuje delší dobu.(Asi od čtrnácti?)

 

Bydlí  naproti a parkuje hned vedle mne. Moc s tím neotálel a zval mne k sobě domů. Na dotaz, jak staré má rodiče jsem zjistila, že jsou ještě o rok mladší, než já. Zděšení! Na rande mne zve kluk, jehož rodiče jsou mladší než já! Asi je jiná doba a nebo já tomu nerozumím. Chlapec se rozhodl bojovat, prý to nevzdá a jako důkaz poslal sebe a svoje přirození, jak si ho drží v ruce. Foto doplnil slovy:“Myslím, že byste nelitovala“

 

Od února mám nový vůz a gumy uskladněné v servisu. Že by tam na mne číhal nějaký pohledný serviceman, co má již po maturitě? Nechám se překvapit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Alice Wollmannová | středa 2.4.2014 7:43 | karma článku: 11,93 | přečteno: 781x
  • Další články autora

Alice Wollmannová

Sleva až 70%!

Stačí zajít do ulic nějakého většího města a téměř na každé výloze tamnějších obchodů je nalepený plakát a na něm velkým písmem řvoucí nápis SLEVA až 70%.

26.2.2010 v 15:04 | Karma: 12,60 | Přečteno: 2245x | Diskuse| Společnost

Alice Wollmannová

Jak se stát mrchou....aneb kde sehnat pokusného králíka

Ve svém posledním článku jsem slíbila, že prozradím ženám, kde sehnat pokusného králíka. Ty, které četly, vědí o čem je řeč. Pro ty, které netuší o co „gou“ je zde malá rekapitulace. Řeč je o muži či mužích na nichž a prostřenictvím jejich osoby si můžeme nacvičit nejrůznější ženské dovednosti. Jinými slovy jedná se o takový mužský trenažér.

22.1.2010 v 10:43 | Karma: 11,37 | Přečteno: 2871x | Diskuse| Společnost

Alice Wollmannová

Blbá sestra

Tuhle mi kolega ve vzteku vpálil, ať si uvědomím to, že jsem jen blbá sestra! Pokoušel se dát k dobru nepříliš vtipnou historku o tom, jak zdravotní sestry často na výjezdech záchranné služby lidé zaměňují za lékaře.

11.1.2010 v 14:11 | Karma: 17,92 | Přečteno: 2958x | Diskuse| Společnost

Alice Wollmannová

Jak se stát mrchou?

Ve svém posledním článku jsem slíbila ženám, že se pokusím je naučit, jak se stát mrchou. Aby bylo jasno, nebude to žádný návod, jak ubližovat lidem. Jen bych chtěla přispět svou troškou do mlýna a napomoci tomu, aby se ženy staly více sebevědomé v komunikaci a ve vztazích s muži.

6.1.2010 v 14:04 | Karma: 25,48 | Přečteno: 8094x | Diskuse| Společnost

Alice Wollmannová

Zamyšlení 11. prosince....

Stalo se to nedávno. Na předvánočním večírku mi během poněkud vášnivějšího tance kolega roztrhnul dlouhé červené korále. Byla jsem vzteky bez sebe.Zkuste však domlouvat a nadávat někomu, kdo je tzv. pod parou. Kolega sliboval hory doly, prý mi koupí nové a rovnou celé ze zlata....sliby chyby....

11.12.2009 v 14:12 | Karma: 6,65 | Přečteno: 1623x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2448x
Jsem jaká jsem a budu ráda, když budete číst moje články...