Zachoval se Nigel Farage zbaběle? Ale houby. Splnil co si předsevzal a pak se zdekoval.

Tak Nigel Farage se prý zachoval jako zbabělec, když po Brexitu odhlásil odchod z politiky. Proč to? Dosáhl čeho chtěl a dal se opět svou cestou. 

Sice sem si řekl, že je čas skončit s narážkami na stupiditu doby, některých médií a kroky mnohých mocipánů, a že je asi i čas začít opět "hlásat" své skutečné názory, neboť mnozí můj „humor“ a provokace mnohdy chápou jako mé postoje, které si pevně hájím. Po včerejšku nemůžu jinak. Abych pravdu řekl, velice mne totiž pobavil včerejší článek na novinkách.cz, v němž se autor, stejně jako mnozí evropští představitelé, obouvá do Nigela Farage. Prý se zachoval zbaběle a nezodpovědně,  když se zřekl vůdčího postavení ve straně a snad i ohlásil odchod z politiky, po té co dovedl Británii k Brexitu, aniž by přijal zodpovědnost za následující chaos,

Napadá mě prostá otázka. Zbaběle? Proč? On někdy mluvil o tom, že povede Británii po té, co ji dostane z tohoto kocourkova? Nikoli! Jak sám autor článku uvádí: „V roce 1993 našel svůj celoživotní, jednoduchý a srozumitelný cíl - dostat Británii z Unie.“ A o potřebě rozložit systém zevnitř také mluvil dost často. Co si předsevzal, to splnil. Británie si odhlasovala vystoupení z naší překrásné Evropské říše. Takže proč by se měl pan Farage v politice zdržovat. Zbabělé to určitě není. Nezodpovědné možná. Ale pánové Tusk, Juncker a jim podobní si své selhání také nepřipouští, důvod k zodpovědnosti za něj nevidí a ve svých funkcích nadále zůstávají. To pan Cameron je jiný šálek čaje. „Selhal“ a odešel. A dokonce i Áďa Hitlerů věděl, kdy že se má zastřelit.

Takže si to shrňme a přiznejme si, že to co pan Farage provedl, není zbabělé. A stejně tak jeho odchod je asi tak nezodpovědný, jako to, že mnozí zůstávají. Za to je to ovšem pořádná vyčůranost, a pokud na ni pan Farage čekal celá ta léta, určitě se tomu, jak si s celým europarlamentem vytřel řiť, směje ještě nyní. Vždycky to byl přeci jen vždy takový šprýmař, který svými přednesy spíše pobavil. A nezapomněl se Bruselským vysmát do očí, ani když se do nich pár dní nazpět pustil, že v životě nepracovali.

 

Autor: David Wiltsch | úterý 5.7.2016 17:00 | karma článku: 32,07 | přečteno: 1094x