Včera jsme tipovali, dneska už víme ... Sobotka se nám zase podělal.

Včera se naskytly spekulace, jak se zachová Sobotka, ohledně kvót. Mnozí tipovali, že se vzdá, kde kdo, že bude chodit kolem horké kaše či že jich přijmeme dobrovolně více, než nám nařizují. Odpor čekal málo kdo. 

Včera ve večerních hodinách oběhla svět internetu zpráva, že nám pánové, v Bruselu pravděpodobně, zcela nečekaně odhlasovali kvóty. Zcela nečekané to vlastně vůbec nebylo, každý tušil, jak to dopadne. Překvapující bylo spíše hlasování a přístup představitelů Polska, kteří se proti kvótám a jakémukoli přijímání migrantů vyslovují víc než hlasitě. Ve Varšavě se jich mělo údajně sejít na 40 000 na protestu proti migraci. Jejich nejčastější argument zní"I co bedou w Polsce robit, tam nie ma niczego. Ani dla nas nie ma peniedzy." 
 

Stránky "Pro Vlast" komentovali událost následujícími slovy:
Co se dalo čekat, stalo se - EU schválila své kvóty. Provedla tím dokonalou zradu na evropských národech, na stamilionech obyvatel našeho kontinentu. Jednou však můžeme být hrdí na naši vládu, která obstála i přesto, že se nakonec polská vláda rozhodla zradit své občany a hlasovala pro kvóty. Češi, Slováci, Maďaři a Rumuni řekli jasné NE.

Nenechme se mýlit, teď teprve začíná ten opravdový boj - zda naše vláda vydrží, zda vydrží i ostatní evropské státy. Teď teprve musíme začít bojovat a setrvat.

Byli jsme a budem!

 

Můj odhad byl následující: Orbán Maďary nedá, Fico se za Slováky taky bude určitě rvát. Se Sobotkou a naší vládou jsem to však viděl bledě. Člověk by myslel, že zase budou debatovat a vymýšlet pohádky tak dlouho, až se nakonec ukáže, že už vlastně návštěvu v Česku máme, a nikdo neví, kde, kdy a jak se tam vzala. Do té doby jsem však čekal, že se Sobotka z Unie nejednou podělá. Kdo by však čekal, že se tak stane tak rychle.

Vůbec tedy na svou vládu nemůžeme být hrdí, podělali jsme se jen o chvíli později, než bratři Poláci. To i přesto, jaká jsme před tím dělali ramena. Příště raději nemachrovat, a rovnou se klanět a poklonkovat, aspoň si ušetříte trošku ostudy. Mít takto bystrou a odvážnou vládu roku 1938, nemusí k Mnichovu dojít. Než by se začalo něco dít, Hitler by byl na Zakarpatské rusi, a naše vláda si teprve všimla, že se něco děje.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Wiltsch | středa 23.9.2015 18:44 | karma článku: 39,05 | přečteno: 1403x