V Evropě se nám co čtyři měsíce odpálí Islamista, tak proč nestáhnout ochranu již po teď.

Bylo to právě včera, kdy se opět sešli naši to páni v Praze, a rozhodli, že ochrana měst již může poleviti. Proč to? Protože Islamisti o sobě již dlouho nedali vědět? A nemělo by právě to být varováním pro Evropu? Divadélko končí.

Zajisté se nenajde nikdo, kdo by nepamatoval nedávné útoky v Bruselu a jim předcházející atentáty v Paříži. A stejně tak si určitě jen málokdo nevšiml následujících protiopatření, kdy vojsko a policie utvořili trojičky a začali obcházet nádraží a procházet se rušnými uličkami. Ač se to mnohým mohlo zdát zbytečné a neúčinné, na mnohé to dozajista působilo alespoň uklidňujícím dojmem. Především se však konečně alespoň nějaká ta protiakcička udála. 

Čas však běží dále a bylo to právě včera, kdy se opět sešli naši to páni v Praze, a rozhodli, že ochrana již může poleviti, že polovina nasazených mužů může být stažena. Je mi líto, že musím dát tedy za pravdu mému kamarádovi, který veškerá protiopatření označil za trapná. Sám totiž tvrdil, že jde určitě jen o dočasné řešení. Že budou v ulicích tak dva týdny, a pak je zase stáhnou.

A já se ptám! Proč to? Protože Islamisti o sobě již dlouho nedali vědět? A nemělo by právě to být varováním pro Evropu? Onen klid před bouří? Přeci jen mezi útoky v Paříži a Bruselu uběhli čtyři měsíce.  A očekáváte snad, že se o něco pokusí právě v době, kdy je všude plno zelených uniforem a samopalů. I když vlastně proč ne. Jdou na smrt tak i tak. Aby však právě ono pozvolnění naší ostražitosti nevyužili, tak říkajíc na truc. Bylo by to velice krvavé plivnutí do tváře. 

Nezoufejme však. Neplašme prosím. Praha totiž bude pod dohledem nadále. Má se stahovat pouze z Ostravy a Brna. Na že by tam byli něco platní do teď. Oni ti kozomrdi dozajista ani netuší, kde nějaké Brno leží. Navíc tam ani není metro, kde by se odpálily. I když metro v Praze také nikdo nehlídá. A co se letišť týče, měla by se hlídat všechna. Za těchto okolností se však naskýtá otázka, proč jste tamní bezpečnost vlastně vůbec posilovali.

Nebo snad chcete nyní opět ukázat, jak hluboko nějakou Moravu a Slezsko máte? Přemýšlejte přeci trochu. Nejprve se někdo rozhodne, že našim dvěma orlicím nepřísluší místo na nových dresech české hokejové reprezentace, Pak vytáhnete název Czechia, aniž by jste vůbec komu řádně vysvětlili oč jde, načež vám Moravané a Slezané začnou organizovat na sobotu demonstraci v Brně. A po té si ještě usmyslíte, že metropole těchto zemí koruny české nepotřebují být "chráněny" proti terorismu. Tož hlavně, že na Hradě byla včera uniforma na každém kroku. Přátelé z Moravy a Slezska, snad to nějak zvládnete. Pro vás tohle divadélko již zjevně končí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Wiltsch | čtvrtek 21.4.2016 15:30 | karma článku: 22,89 | přečteno: 684x