Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak co Frau Merkel? Stále jsou odpůrci islámu xenofobní blázni?

To, před čím varovali fanatičtí blázni a xenofobové po celé Evropě, se stalo skutečností. IS udeřil na území Evropy. Čím nás utěšíte nyní? Jak zabráníte šíření strachu a paniky?

Pamatujete si ještě, jak se začali šířit zprávy, že spolu s uprchlíky míří na území Evropy i bojovníci IS? Zajisté ano, není tomu tak dávno. Stejně tak dozajista nikdo nezapomněl na všechna ta varování a obavy z nárůstu kriminality či možnosti atentátů. Hlasatelé podobných názorů byli pak označováni za pomatené proroky rozsévající zbytečně strach a nenávist mezi obyvateli.

Jaké to nyní překvapení Frau Merkel, že slova pomatenců se i přes veškerá slova útěchy Vás a mozků z Bruselu naplnila. Doufám, že nyní cítíte alespoň výčitky svědomí. Na místě již byl údajně nalezen pas jednoho z uprchlíků. Dík Vaší politice, která toto umožnila, nemáte na rukou o nic méně krve, než oni teroristé. Ostatně necháte-li hranice otevřené a pustíte-li zde kohokoli, ať již s doklady nebo bez nich, co jiného očekáváte. Vámi vyjádřená soustrast oněm lidem životy nevrátí.

A co vy pane Hollande? Jak se Vám nyní zabezpečují hranice? Není již trošku pozdě? A co ona kritika všech, kteří chtěli podobným činům předejít a hranice uzavřít? Té se již konečně vzdáte? Nebo nadále budete spolu s Mutter Merkel hanit a chtít trestat ty země, jež stojí proti přijímání muslimských uprchlíků?

Především mne pak zajímá, jak nyní chcete zabránit šíření strachu z islámu. Nadále budete tvrdit, že bát se není potřeba? Po těchto událostech budou nadále odpůrci přijímání uprchlíků nazývání xenofoby a rozsévači bezdůvodné nenávisti? Docela by mě zajímalo, jak tohle nyní obhájíte. Lidé se bojí, a to oprávněně. To, co se stalo dnes, se může stát kdykoli a kdekoli opět znovu. 

Nechci být zlým prorokem, avšak o tom, že Evropu čekají krušné časy, se již snad nedá pochybovat. Nemluvím pouze o tom, že podobné činy se mohou opakovat. Bohužel nepochybně i nacionalistické skupiny se začnou postupem času radikalizovat. Ostatně projevy mnohých lidí o tom již vypovídají víc než jasně.

Není to tak dávno, co se tu dva Němci v posilovně bavili, že tohle bude pokračovat tak dlouho, dokud se v Německu opět nevyvěsí vlajky s hákovým křížem. Podotýkám, že to nemysleli jako čin, jež bych chtěli vykonat. Vyznělo to spíše jako jakási obava, že k tomu opět dojde, pokud se něco rychle nezmění. Na českých webech pak sleduji od rána jen články a názory tipu „Tohle je konec Evropy“ a „Tohle je začátek války.“

Docela zajímavý názor se pak bylo možné dočíst na stránkách české odnože Pegidy. Za hodně dlouhým vyjádřením obav z budoucnosti i znechucení nad hloupostí našich politiků následoval, dá se říci, požadavek, který má omezovat muslimy, a místy mírně připomíná zákony, jež měli omezovat Židy na počátku Hitlerovy vlády.

Je nutné OKAMŽITĚ začít podrobně monitorovat všechny muslimy, vydat pro ně absolutní zákaz shromažďování, ihned zavřít a zapečetit všechny mešity a prostory, užívané muslimy ke shromažďování, s okamžitou platností zakázat jakékoliv projevy a symboly islámu. Všechny imigranty okamžitě shromáždit na hlídaných místech, ty bez patřičných dokladů bez prodlevy naložit do letadel a dopravit na nejbližší letiště mimo EU, ostatní internovat bez možnosti jakékoliv komunikace s vnějškem a držet v izolaci až do řádného prošetření důvodu imigrace. Při sebemenší pochybnosti o bezúhonnosti kterékoliv osoby tuto okamžitě přesunout mimo Evropu. Všechny osoby, které se do Evropy přistěhovaly z islámských zemí v posledních deseti letech podrobit důkladnému prověření, při sebemenší pochybnosti okamžitě deportovat. V co nejkratším termínu vypracovat začít uplatňovat zákon, který postaví islám a všechny jeho projevy a symboly mimo zákon. Zrušit všechny organizace, které se jakýmkoliv způsobem podílely na podpoře migrace. Rozpustit vládu, okamžitě soudit, odsoudit a zavřít za vlastizradu a ohrožení bezpečnosti země Šabatovou, Dienstbiera a ostatní zvrhlíky a zločince. Merkelovou a další lumpy podobného kalibru okamžitě popravit.

To, že zde tyhle názory předkládám, neznamená, že se s nimi naplno ztotožňuji. Pouze poukazuji na to, co zde v důsledku migrační politiky Merkelové začíná bujet za protisílu.

Ostatně jak pravil německý komik Max Uthoff v pořadu Die Anstalt po útocích na redakci Charlie Hebdo „Ne každý muslim je terorista, ale téměř každý terorista je muslim.“ Jak pak říká německý muslim Abdelkarim v témže pořadu „Stále více muslimů má strach před muslimy.“ Tím chci říci, že muslimy nelze házet všechny do jednoho pytle. Ne všichni se drží tak fanaticky své víry, mnozí se ji pak drží jen z povinnosti. Na druhou stranu je potřeba si přiznat, že protiopatření jsou zapotřebí.

Avšak co podniknout? Pomáhat lidem v táborech na území Sýrie, nikoli na území Evropy, jak navrhovalo mnoho evropských politiků? Já pochybuji.

A bude vůbec něco podniknuto? Obávám se, že ne. Domnívám se, že dámy a pánové se sejdou v Bruselu, kde budou na dané téma klábosit, dokavad na něj lidé nezapomenou. Určitě nezapomenou světu ukázat, jak jsou jednotní, když se projdou ulicemi Paříže a budou se domnívat, že si IS z jejich procházky klekne na kolena a bude prosit za odpuštění.

Především se pak může kancléřka Merkelová zachovat jako pokrytec největší, když po dnešním vyjádření hluboké soustrasti a soucitu všech Němců s francouzskými přáteli, opět začne stejně tvrdě a neústupně prosazovat přísun uprchlíků na území Unie, a to pokud možno bez jakýchkoli kontrol. Jen račte dál, a ať vás nikdo zbytečně nezdržuje. Opět pak může začít protestující označovat za bláznivé xenofoby a opět může lidem tvrdit, jak jim nic nehrozí. Hlavně ať nezapomene předstoupit, složit ruce v magický čtyřúhelník a jako vždy prohlásit své oblíbené „Zvládneme to“, kterému už údajně pomalu přestávají věřit i lidé z jí vedené CDU.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Wiltsch | sobota 14.11.2015 22:04 | karma článku: 42,18 | přečteno: 2734x
  • Další články autora

David Wiltsch

West Highland Way. Skvělý způsob, jak poznat kus Skotska.

Chceš poznat kus Skotska a nevyhodit za to majlant? Zkus se vydat na West Highland Way, která patří k nejkrásnějším trekům v Evropě a je nejoblíbenější dálkovou trasou ve Skotsku. Sám jsem letos přešel celé Skotsko téměř bez pěněz

18.2.2024 v 16:01 | Karma: 14,81 | Přečteno: 292x | Diskuse| Cestování

David Wiltsch

I zrádní zbabělci z Mnichova jsou vedle Andreje Babiše odvážní hrdinové

Češi jsou ublížený národ a přístup světa v roce 1938 berou jako největší křivdu historie. O to překvapivější je, kolik jich nyní přeje stejný osud Ukrajině a jak moc preferují kandidáta, který by zrazoval spojence bez mrknutí oka.

23.1.2023 v 15:46 | Karma: 30,05 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Z DISKUSÍ S TZV. "VLASTENCI" A SLUŠNÝMI LIDMI:

Pokud mi něco současná situace na Ukrajině opravdu připomíná, tak události roku 1938 mezi Československem a Německem. Rád se tedy pouštím do diskusí s tzv. vlastenci a slušnými lidmi a nepřestvám se divit.

14.10.2022 v 15:58 | Karma: 27,60 | Přečteno: 804x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Čtyři důvody, proč Miloši Zemanovi napatří do rukou tajné informace

Zeman požaduje seznamy ruských agentů operujících na našem území. Nehorázné, skandální, pobuřující. Napadají mne hned čtyři zásadní důvody, proč zrovna jemu žádné tajné nformace do rukou nepatří.

1.12.2020 v 17:05 | Karma: 28,43 | Přečteno: 848x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Babišův daňový kolotoč aneb Čau Andreji, něco mi vysvětli

Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil a zároveň odvolávám, co jsem neslíbil a slibuji, co jsem odovolal. Zrhuba tak by se dal vystihnout Babišův názorový kolotoč ohledně rušení superhrubé mzdy.

23.11.2020 v 21:07 | Karma: 44,25 | Přečteno: 7405x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U Strakonic havarovalo několik aut, letí tam vrtulník. Silnice na Písek je zavřená

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  18:55

U Strakonic na silnici I/4 havarovalo několik vozidel. Vozovka ve směru na Písek je kvůli havárii...

Liberty tvrdí, že uhradila nedoplatky. Podle Stanjury je její plán neudržitelný

7. května 2024  18:46

Hutní společnost Liberty Ostrava tvrdí, že České správě sociálního zabezpečení (ČSSZ) uhradila...

Univerzální politik, který míří do vlády, má zkušenosti ze dvou ministerstev

7. května 2024  13:18,  aktualizováno  18:40

Marek Ženíšek, který se má podle předsednictva TOP 09 stát novým ministrem pro vědu a výzkum, v...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  18:19

Izraelská armáda v úterý zahájila operace ve východních částech Rafáhu na jihu Pásma Gazy. Obsadila...

  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/