Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Proč se všichni tak bojí "radikalizace" společnosti? Vždyť nic jiného proti muslimům nepomůže, než radikální postoj. Ústupky, umírněnost a korektnost nás zavedla tam, kde jsme nyní. Přes ubezpečování politiků nevíme, kde a kdy muslimové v rámci jihhadu udeří znovu.

Stále a znovu posloucháme, že nejsou všichni muslimové stejní, že nejsou všichni teroristé. Jenže oni mají úplně jinou mentalitu než my. Stačí málo, třeba mu jenom nedáte jídlo, které si přeje, bydlení ve stanu... a muslim se naštve na nás nevěřící. Oni nejsou zvyklí čekat, oni jsou přeci svojí vírou nadřazeni všem ostatním. A pokud nedostanou to, co chtějí, mohou si to od nevěřících vzít, to jim islám umožňuje. 

Takže jak chcete rozeznat "umírněného muslima"? Když i ten hodný se může během krátké doby změnit na radikála?

7 0
možnosti
Foto

Radikalizace se tak úplně nebojím. Povede-li to k navrácení lidí k hodnotám a tradicím, je to jen dobře. Problém je v tom, že se k moci pak mohou dostat podobní fanatici, jako k tomu bylo již nejednou v historii a všechny nás zatáhnou do poslední svaté války. Bude-li se situace vyvíjet podobným tempem, nepochybně k tomu může dojít. Zfanatizovat lidi není až tak obtížné. Doporučuji všem film Die Welle (V češtině by to mělo být Vlna, ale tuším, že my si zase název nějak upravili). K takovému míchání kultur nemělo nikdy dojít. Bylo zcela nelogické a pošetilé předpokládat, že to nepovede ke střetům kultur. Každý by měl žít v domácím prostředí a rozhodne-li se pro život v jiné krajině, neměl by nikterak narušovat její tvář tím, že si započne prosazovat v dané krajině pro něj výhodné zákony a požadovat ústupky své kultuře, vůči kultuře původní. Na to měl zůstat doma ...

1 0
možnosti
PS

Ale existuje jiné smysluplné řešení ? Pokud se riziko nepodaří zmenšit, budou opět umírat evropané.

4 0
možnosti
Foto

Tomu problému se mělo především předejít uzavření hranic už dávno. Co dělat nyní, těžko říct. Dejme tomu, že uprchlíci, kteří se zde valí poslední cca rok a to i bez dokladů, ti by měli být v táborech a pod dozorem. Ale proč nahánět to malé procento, které žije u nás? To nevidím důvod. Jak si pak poradí s muslimy Němci a Francouzi, těžko říct, to už je jejich boj ...

5 0
možnosti
PV

Není to stejné. Nevzpomínám si, že by židi v třicátých letech podřezávali hrdla a stříleli na diskotékách. Nezastávejte se laskavě těch pomatenců, co vyznávají islám.

8 0
možnosti
Foto

Já se jich nezastávám, já jsem proti tomu co se děje. Onen požadavek se pouze jeví jako až příliš radikální.....

0 0
možnosti
MR

M95i95l11a93n 92R24a63d70e23k

14. 11. 2015 22:30

ale ano, to ze jste xenofobni blazni bude opakovat az do horkeho konce, jen doufejme ze jejiho. 

Co myslite ze se v EU stane? Mesic, dva, se bude truchlit a delato fotocky smutnych xichtu politiku jak se modli za Pariz, a pak natahaji do Evropy jeste vice slimaku, protoze ten hnusny ISIS jim take ublizuje.

A naplivaji cestou na Putina, a zaplacou nad obetmi jeho bombardovani, vzdyt jsou tam i deti, prohallaha!

16 0
možnosti
PK

P65e87t47r 74K81a86p40l26a39n

14. 11. 2015 22:27

Angela Merkel si tak zvykla mluvit za všechny Němce, že i tu soustrast projevuje za celé Německo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/