Rusko vozí uprchlíky do Evropy, tvrdí Zaorálek. A sci-fi by pan ministr psát nechtěl?

Paní Müllerová, tak prý nám nad hlavami létají ruské letouny a z nich se na nás sypou uprchlíci ze Sýrie, aniž bychom si toho my hloupí lidé zemí koruny české všimli.

"Rusové jsou velmi činorodí v tom, že nám uprchlíky vozí z jihu všelijakými severními cestami, například letecky. Doložitelně nám naši slovanští bratři pomáhají v tom, aby nás zásobovali co největším množstvím uprchlíků," vyjádřil se dnes pan Zaorálek, náš to ministr zahraničí. 

A to proboha jako jak? To nám tady létají po nocích ruské letouny napěchované migranty a přistávají na provizorních přistávacích plochách na polnostech naší kopcovité krajiny? Nebo nám zde seskakují na padácích za bílého dne? Ach ano, už je mi to jasné. Nasednou v Rusku na letadlo, oni přeci jen prchají z válkou zbídačené země a tak mají peněz plné kapsy, a přiletí k nám. Bez pasu, bez víza, nikomu to není příliš divné, letištní kontrola si jich vůbec nevšimne. Asi nejdou lidským okem spatřit, stejně jako dlouhou dobu ruské ozbrojené síly na východě Ukrajiny.

Tohle mi hnedle připomnělo naše dva moudré klauny Voskovce a Wericha a jejich politické nebe na zemi. Voskovec praví, že Norsko by nám poskytlo fjordy. Ale to Werich upozorňuje, že kdybychom měli fjordy, Němci nás obviní, že zde kotví sovětské ponorky. A jak by se sem dostali? Jednoduše. Parašutisti zapustijou ponorky do Třeboně.

Ona se nám ta pohádka o zlém caru Vladimíru Vladimíroviči a jeho zlotřilých Rusech už vůbec nějak zamotává. Po té, co proběhl na Ukrajině protiústavní převrat, jsme uvalili na Rusko sankce, za připojení Krymu. Referendum na Krymu bylo prý protiústavní, a tak jej nemůžeme uznat, zatímco vládu, jež vzešla na základě porušení stejné ústavy, uznat musíme. A tak zavedeme proti Rusku sankce, které Rusku škodí natolik, že se jejich ekonomika sype jako domeček z karet. I přesto však neviditelné jednotky Vladimíra Vladimíroviče napadají Ukrajinu. A i přesto, že Ruská ekonomika je den ode dne slabší, tak po celém evropském kontinentu začínají působit ruští agenti. A čím déle se ruská ekonomika sype, tím je těch služebníčků Kremlu na internetu více. A ono, světe div se, navzdory tomu, jak se vedení války prodraží, vstupují ruské jednotky do Sýrie, kde vraždí především nevinné civilisty a děti. A také samozřejmě nezapomínají na umírněnou opozici, jež má v rukou zbraně. Assad musí však pro ně mít pochopení, navzdory tomu, že u nás se vyšiluje jen proto, že do parlamentu se dostanou strany zastávající "exstremistické" názory. Nu, a světe div se, oni ti lidé, jimž zlí Rusové sypou bomby na hlavu, utíkají právě do Ruska. A Rusové, kteří už musí být po tom všem s financemi úplně na dně, je dopraví rádi do Unie snad tím nejdražším možným způsobem. 

Pane Zaorálku, psát sci-fi by jste nechtěl? Myslím že spolu s panem Štětinou by Vám to šlo víc než dobře. Na úvod by možná neuškodilo lehce parafrázovat Švejka: "Paní Müllerová, tak prý nám nad hlavami létají ruské letouny a z nich se na nás sypou uprchlíci ze Sýrie, aniž bychom si toho my hloupí lidé zemí koruny české všimli." 

Autor: David Wiltsch | úterý 15.3.2016 16:31 | karma článku: 40,08 | přečteno: 1806x