Pošleme Maďarům 20 vojáků a polní kuchyni. Ano, přesně takovou pomoc určitě čekají.

Česko chce na pomoc Maďarsku zaslat 20 vojáků, přepravní techniku, polní kuchyni a zemní vrták. Je-li tohle pravda, neříkám raději nic. Tohle je určitě ta pomoc, na kterou tam čekají.

Dnes jsem zahlédl zprávu, že Česká republika hodlá pomoct Maďarsku s obranou hranic. Do Maďarska by údajně mělo dorazit 20 vojáků, přepravní technika, polní kuchyně a zemní vrták do 15. října. V Libavé na Olomoucku se takto měl měl vyjádřit náčelník generálního štábu Josef Bečár. Zda je tato informace pravdivá, to opravdu netuším, v každém případě přesně takovouhle pomoc nepochybně očekávají.

Co se děje na Maďarských hranicích v důsledku migrační krize ví dnes už asi každý. Tlak utečenců, kteří se snažili násilně prorvat na Maďarské území je tak nesnesitelný, že Maďarsko muselo na hranice povolat i armádu a na výstavbě plotu se snad podílí už i vězni. Dle posledních zpráv vysílá vláda této země, jež brání teoreticky vzato hranice Unie, přes 4000 vojáků i tanky. A tu jsme si asi řekli, že našim spojencům zašleme na výpomoc onu neuvěřitelnou posilu dvaceti mužů a polní kuchyni, aby tam snad Maďarská vojska nehladověla. 

No to víte, jeden vrták na víc se vždy hodí. Těch dvacet chlapů určitě také přiloží ruku k dílu a je to pořád lepší než nic. Pomoc tam má dorazit do dvaceti dnů, tak doufám, že se přepravní technikou nemyslí koně. K té polní kuchyni jim však prosím nezapomeňte zaslat onu naběračku na kulky, jež jsme mohli vidět ve filmu"Tři veteráni". V případě této ohromující výpomoci si snad ani jinou polní kuchyni představit nedovedu. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Wiltsch | pátek 25.9.2015 19:49 | karma článku: 36,96 | přečteno: 1285x