ČSSD se opět podělala. A překvapuje to vůbec někoho?

Ono ne každému se líbí, na kolika židlích sedí Andrej Babiš, a tak se páni poslanci proti němu spikli. Když však došlo k činům, Sobotkova tlupa se opět podělala.

Andrej Babiš, rozporuplná osobnost naší politiky. Velkopodnikatel, vlastník médií, předseda hnutí ANO, ministr financí a místopředseda vlády. Zkrátka a dobře pro mnohé pracháč, který sedí až na příliš mnoha židlích. Né každému se asi líbí, jak si žije a jak hospodaří se státními penězi a dotacemi. To se vynoří článeček o evropských dotacích pro Agrofert tady, tu zase další o jeho hrabivosti tam. Prostě každou chvíli něco. Pro někoho jen špína, pro jiného holá fakta. 

I tak se páni politici usmyslili, že bude asi nejlepší tohoto našeho novodobého Albrechta z Valdštejna klepnout přes prsty, dokud to ještě jde. Opozice neopozice, koalice nekoalice, zkrátka a dobře kujme pikle, pikle kujme, snad se pikle s piklí ujme, budeme pikliti, jak to jemu stížiti, přišli páni poslanci s návrhem úpravy zákona, dle které by se do soutěží nemohly hlásit firmy, v nichž má člen vlády podíl alespoň deset procent.  Střet zájmů je nepřípustný a basta. Přes to prostě nejede vlak.

A hlasovat pro tento zákon měli zjevně opravdu všichni. Nejen TOP09, které ten Babiš, dle všeho především panu Kalouskovi, leží nepříjemně v žaludku, ale dokonce i Lidovci a Demokratičtí Socani. Co čert však nechtěl, ČSSD si cvrkla do gatí mnohem dříve, nežli došlo vůbec na skutky.

I tu si samozřejmě pan Kalousek nezapomněl vyjádřit, co si o sociální demokracii myslí. Jak bylo odcitováno, tak odcitovávám: „Poděláte se zase, jako jste se podělali desetkrát předtím.“ A ačkoli to bude znít k nevíře, pane Kalousku, já s vámi souhlasím. Podělali se vždy, a podělají se opět.

Ono postačí vzpomenout například jen hrdinné vystupování Bohuslava Sobotky v období, kdy se tak žhavě diskutovalo o přijímání kvót pro uprchlíky. Jak hlasitě je odmítal. Och, jaký to byl hrdina tento pán, dokud však nepřišla řada na skutky. Sotva ustoupili o krok dozadu Poláci, podělal se nám i sám Sobotka. Ono asi vážně bude něco bude na tom, že proti Sobotkovi je i Hácha hrdina, jak někdo pod mým článkem "Včera jsme tipovali, dneska už víme ... Sobotka se nám zase podělal." poznamenal.

ČSSD se samozřejmě brání. My se nepodělali. My si nejsme vůbec jistí, že ten návrh poslance Plíška je v souladu s evropskou legislativou a názorem Evropské komise.  Ano, ano, před Babišem jste se vskutku nepodělali. Avšak před Unií již tradičně ano.

Jo, a páni a dámy od soc-dem. Ví snad někdo líp než TOP09, co se Unii líbí a co ne? Vždyť ona moc Bruselu je pro TOPku přeci jen svatá. Ti by nic, co by bylo v rozporu s jejím novodobým desaterem přikázání Božích nepředložili.

 

Autor: David Wiltsch | sobota 5.3.2016 16:54 | karma článku: 35,42 | přečteno: 1926x