Uprchlíci a my

 Imigrantská vlna pomalu končí a nová se připravuje. Letenky do Turecka jsou vyprodané, lodní lístky na týdny dopředu, přes to, že se znásobilo jak letecké, tak lodní spojení s Evropou.

 Na Česku bylo požadováno 1500 azylů pro imigranty, nyní je to 5000, po druhé vlně to pan předseda EK Juncker zvýší na další tisíce. Třetí vlna bude následovat přes to, že přijde zima. Možná se pletu, že žádná další vlna nebude, že to bude souvislý proud, tu silnější, tu slabší. A přijdou miliony. Odmítavý postoj české, maďarské a slovenské vlády je pochopitelný. Polákům se to vyhýbá, ale drží s námi basu.. Nejsem proti pomoci uprchlíkům, kteří přicházejí z válkou rozvrácených zemí. Ale jsem si vědom, že to není trvalé řešení. Příští týdny ukáží druhou stranu této pomoci.

Situace je taková, že více než 99 % uprchlíků míří do Německa, zbytek do Británie, Dánska, Švédska. Oni nechtějí nikam jinam, ani k nám. Protože u nás v žádném případě nedostanou z ničeho nic 9.600 Kč stejně jako v Německu 360 €. Oni to velice dobře vědí. Jsou výborně informováni. Takže když jim nabídneme azyl, oni stejně půjdou dál a díky volnému pohybu po schengenském prostoru jim v tom ani Česko ani Německo nezabrání. Takže Viktor Orbán měl pravdu, že je to německý problém, ne evropský. Evropským problémem se to může stát, a to asi brzy. Začíná to benevolentním přístupem německých policistů k imigrantům, který začal hned na mnichovském nádraží. Zatímco Němec, Čech nebo jiný občan dostane pokutu za kouření na nádraží, jim se to toleruje. A to je první krok k nerovnosti mezi uprchlíky a Němci. Postupně si budou dovolovat to, co si Němci dovolit nemohou. A bude zle. Pak zjistí jiné „nedokonalosti“ německé skutečnosti, které budou odporovat jejich představám o německém ráji, začnou se spolčovat za účelem vymáhání toho, co si představují, že by se jim mělo trvale poskytovat. A bude hůř … Svůj názor na to, jak z toho ven, napíši zase jindy.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karol Wild | neděle 13.9.2015 10:45 | karma článku: 30,89 | přečteno: 744x
  • Další články autora

Karol Wild

Otevřený dopis panu primátorovi

30.12.2023 v 14:59 | Karma: 6,17

Karol Wild

Zelenskyj a Putin podruhé

12.12.2023 v 23:43 | Karma: 32,30

Karol Wild

Nakoupíme 24 letadel F-35

26.11.2023 v 18:52 | Karma: 33,47