Jak ODS dostat do koalice

 Petr Fiala je toho názoru, že nejlepší jsou nové volby. Nutno konstatovat že se mu v politice možná zatemnil mozek.

 Pan Fiala se domnívá nebo je spíše přesvědčený, že nové volby by byly pro zemi nejlepším řešením. A ODS by si v nich polepšila. Že by dokonce volby vyhrála, to si netroufl říci, tak neskromný zase nebyl. Pomohl by mu fakt, že Babiš nebyl schopen sestavit vládu, která by získala důvěru ve sněmovně. A navíc by ODS prokázala svoji zásadovost, čtěte „s Babišem nikdy a za žádnou cenu“. Zásady jsou sice hezká věc, ale pro sestavení vlády jsou v dané chvíli k ničemu. Demokracie je diskuse a nikoliv zatvrzelost až do otrávení voličů. Nové volby by zcela určitě nevedly k zisku hlasů pro ODS. I malé dítě se šprajcne, když mu nařídíte, že má něco obtěžujícího udělat dvakrát. A volby jsou obtěžováním občana, to je, bohužel, tak. Takže občan, který se dozví, že kvůli panu Fialovi má jít volit znovu, tak na just nebude volit ODS. A ta zmizí z horizontu, jak se to málem podařilo TOP 09.

Je známo, že v ODS sílí hlasy pro koalici s ANO. Říká se to zatím nesměle a tiše, ale takové hlasy jsou. Zejména od těch členů ODS, kteří už pochopili, že ANO je také pravicovým hnutím a že má v programu mnoho společných bodů s ODS.

Jak z toho ven, je cesta poměrně jednoduchá: vnitrostranické demokratické rozhodnutí. Sejde se předsednictvo strany a usnese, že „zásadový“ postoj a navíc nové volby jsou pro ODS cesta do záhuby. A navrhne za předsedu strany jiného člena, který bude sice méně zásadový, ale uzná, že cesta Petra Fialy jde bludným směrem a pověří nového předsedu jednáním s Andrejem Babišem. Jiná cesta ze zásadovosti ODS není, protože Petr Fiala není a nebude ochoten svoji zásadovou politiku změnit. Musel by popřít vše, co dosud řekl a to na něm nikdo nemůže chtít.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karol Wild | čtvrtek 16.11.2017 22:05 | karma článku: 35,01 | přečteno: 1399x
  • Další články autora

Karol Wild

Otevřený dopis panu primátorovi

30.12.2023 v 14:59 | Karma: 6,17

Karol Wild

Zelenskyj a Putin podruhé

12.12.2023 v 23:43 | Karma: 32,30

Karol Wild

Nakoupíme 24 letadel F-35

26.11.2023 v 18:52 | Karma: 33,47