Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Karoulec

1. 5. 2011 7:20
Karma, ale paní autorko,

co to je ten lepší svět? Pro koho lepší? Dokud lidi budou číst bible, korány, main kampfy a podobné slátaniny a budou se snažit tím řídit, nenaděláte nic. Jsou to právě cinty v podobné literatuře nashromážděné, co mění člověka na nesvéprávné, narcisoidní, avšak všehoschopné hovado, bažící navždy už jen po "něčem lepším" a opovrhující vším, co, byť jen minimálně, zavání lidskostí. Co to je "lepší svět"? Není on to nakonec onen pověstný "Onen svět"? :-)

0 0
možnosti
PK

repanak

30. 4. 2011 23:07
Sympatická paní Magdo,

pokusů změnit svět bylo nespočet - křesťané s desaterem a milosrdenstvím, zelení,

ale teoreticky i komunisté tvořící člověka nového typu. Ale i v člověčině zůstává důležitým fenoménem boj a ochrana vlastních zájmů. A to jsem člověk, který nepotřebuje ke štěstí majetky či truhly zlaťáků, ale jeden pokojík s počítačem a postelí.

0 0
možnosti
A

akki

30. 4. 2011 21:44
Ale , ale,

tady se někdo bere moc vážně! Byla svatba, no a co? Trocha nadhledu by neuškodila.Rv

0 0
možnosti
T

terezav

30. 4. 2011 21:16
nevím proč na tuto svatbu pohlížet negativně...

podobných příspěvků se tu už obejvilo více; sice chápu, že někomu se to líbit nemusí a může v tom vidět plýtvání prostředky... na druhou stranu - nevím proč se neradovat, neymsíl si, že by si mnoho lidí myslelo, že se také stanou princep či princeznou; je to spíše sdílení radosti s někým, kdo dlouhodobě vládne zemi (tím myslím královskou rodinu), nač v tom vidět něco víc; je přeci navýsost jisté, že kraálovská svatba se nebude konat někde na lokální radnici a jen za přítomnosti svědků; tohle není iluze rychle nabytéhobohatství; berou se z lásky, proč na tom vidět pořád něco špatného, ještě před tím, než cokoli špatného nastane? proč na všem jen vidět negativa? oba vypadaj šťastní.... myslím si, že negativismus je typická špatná česká vlastnost, kterou tady má hodně lidí a možná, že bez tohoto nešvaru by nám všem bylo mnohem lépe, protože s iluzemi se žije lépe a bez iluzí by nebylo velkých vynálezů; jde jen o tom, najít pravý balanc mezi realitou a iluzí

0 0
možnosti
R

Rilian

30. 4. 2011 21:15
Záleží na nás, co si vybereme

Mne například z anglické tradice nejvíce znamená John Wesley a z USA nedávno zesnulý David Wilkerson - to jsou představitelé hodnot, které vydrží.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 5,92
  • Průměrná čtenost 1666x
Napsala jsem knihu Arteterapie - Od individuální zkušenosti ke kolektivním souvislostem (Magdalena Westman-Kocábová). Není to učebnice, nýbrž  příběh, o tom, jak jsem se na roli arteterapeutky připravovala a jak ji více než deset let vykonávám. Kniha má 232 stran, 119 odkazů na kvalitní literaturu a 150 obrázků. Odborníky je vysoce ceněná a čtenáři ji považují za čtivou, krásnou, inspirativní a hlavně nadčasovou. Byla bych moc ráda, kdyby se kniha dostala k širší veřejnosti, protože arteterapie je pro každého. A nejen jako psychohygiena a prevence duševních obtíží, ale je důležitá i pro správný seberozvoj. Kupte si knihu a přijďte na nějaký z mých víkendových setkání. Nebudete litovat. Více se dozvíte na www.labea.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy