Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Na první pohled

Před naším prvním setkáním jsem toho moc nenaspal. Plánovali jsme ho dlouho. Týdny, měsíce. Ale datum bylo stále nejisté. Oproti tomu podnik jsme si vyhlédli už někdy na začátku, když jsme plánovat začínali. Pravda, původně jsme měli v hledáčku jiný, ale reference bývalých hostů pak naše rozhodnutí změnily. Prý se tu lépe chovají k hostům… Dala o sobě vědět uprostřed noci, kdy jsem to zrovna moc nečekal. Vzrušení z blížícího se shledání, na které jsem tak dlouho čekal, mě ale probudilo prakticky okamžitě. Adrenalin během pár vteřin okupoval můj krevní oběh a na příštích několik hodin se v něm zabydlel, jak by tam byl doma. Zapnul televizi, otevřel si pivko a nohy hodil na stůl. A já ho nemohl dostat ven… Vyrazil jsem na smluvené místo. Rezervaci jsme měli dlouhé týdny dopředu na každý den v kteroukoliv hodinu. Kdy dorazíme, jsme nevěděli.

Personál mi oznámil, že má vysněná se zdrží a dřív jak v sedm ráno nepřijde. Byly tři a já šel raději čekat do nedalekého kanclu, kde jsem v tu dobu pracoval. Nespal jsem. Chodil jsem z jedné místnosti do druhé, telefon v ruce, kdyby to náhodou stihla dřív. Nakonec jsem si sednul, dal si nohy na stůl, zapálil cigáro a koukal na telefon. Já a můj adrenalin. V půl sedmé se telefon rozsvítil a začal vyzvánět. Nohy mi sjely ze stolu, zatímco můj společník, který byl po těch pár hodinách pomalu na odchodu, se otočil ve dveřích, svalil se opět do křesla a nohy si hodil zpět. Bylo to tu. Volali z podniku, že už je na cestě a nejspíš to bude celkem fofr… Běžel jsem bez odpočinku a ignoroval pálení v plicích, kterým se nelíbilo, že jsem před tím vdechnul vše, co jsem v kanclu našel a šlo to zapálit. Na první rande nic moc příprava…

Dorazil jsem o chvíli před ní. Vlastně to bylo hodně těsné. Sotva jsem se stihl trochu rozkoukat a uklidnit plíce zvykající si na kyslík, byla tu. Krásná a plná života. Hned jak se ukázala, místnost jí byla plná. Byla tu poprvé a okamžitě byla středem pozornosti. Všechny okolo dokázala strhnout, aniž by řekla slovo. Díval jsem se na ní, jako by vše ostatní přestalo existovat. A cítil jsem, že to tak je. Kolegové zrovna vyráželi do práce, na e-mail mi přišel rozzlobený dotaz od klienta, co prý bude s tím naprosto zásadním článkem o navýšených dotacích do krajských komunikací II. třídy, na naší poště si doručovatel házel do brašny dopis od mobilního operátora, abych konečně zaplatil za jeho skvělé a jinde nedostupné služby. Nic z toho pro mě to ráno neexistovalo. Díval jsem se na ní a vypadal jsem, jako bych v tom bordelu uvnitř sebe právě našel Boha. Ostatně jestli jsem k tomu někdy měl blízko, pak určitě tehdy.

Neschopen vydat ze sebe hlásku, natož pak k ní přidat další a složit je do slov, vzal jsem ji do náruče. Nikdy dřív jsem to na prvním setkání neudělal, považoval bych to za zoufalou troufalost. Nebo troufalou zoufalost, teď nevím. Nikdy dřív se mi ale taky nestalo, aby mi při prvním pohledu a několika vteřinách její přítomnosti zvlhly oči a začaly z nich nekontrolovaně téct slzy. Až teď, před tolika lidmi. Držel jsem ji v náručí a brečel jsem. Svět se neopakovatelným způsobem změnil, i když nikdo jiný to nepoznal. Změnil se můj svět. Realita světa okolo nás mě, pravda, brzy zase dostihla. E-maily jsem si za pár hodin přečetl a dopis s výzvou k zaplacení také. Vlastně mám pocit, že od té doby mě tahle chladná a hnusná realita stíhá stále více a stále častěji. A vždy, když se tak stane, vždy když mi hlava ztěžkne a tlak se zvedá, vždy když dnešek přeskakuje včerejšek v žebříčku nejhorších dnů v mém životě, vzpomenu si na to, jak jsme se poprvé setkali. Na to, jak se čas zastavil, aby se ta chvíle už nikdy nemohla opakovat. Vzpomenu si, jak se má dcera tehdy narodila a změnila můj život od základů. A vím, že to celé má smysl. Musí mít.                        

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Vurbs | úterý 2.7.2013 22:10 | karma článku: 12,92 | přečteno: 920x
  • Další články autora

Petr Vurbs

Ach, maličká moje...

Sedět u její postýlky, dívat se, jak usíná a u toho rozvíjet fantaskní myšlenky o tom, jaká asi bude v deseti, v patnácti, co bude studovat, jaký bude dělat sport nebo co jí vlastně bude zajímat.

11.10.2015 v 11:10 | Karma: 18,99 | Přečteno: 739x | Diskuse| Ostatní

Petr Vurbs

Malá dáma

„Máš kalhotky?“ „Nemám, už jsem ti přece říkal, že tátové nenosí kalhotky. Mám trenýrky.“ „Aha,“říká se znatelným zklamáním v hlase maličká a už jak to vyslovuje, přestává mi věnovat svou pozornost a pokračuje v upravování čepičky jejího miminka. Někdo, kdo nosí místo kalhotek trenýrky, jí přece nestojí za tolik zájmu.

14.12.2014 v 11:08 | Karma: 19,50 | Přečteno: 891x | Diskuse| Ostatní

Petr Vurbs

Na co máme hlavu? A na co maminku?

Ještě navečer v šest jsem si říkal, že už jsem dlouho nepsal, a nějaké to zamyšlení o tom, jak velké štěstí mě s maličkou potkalo a jak úžasně roztomilá a šikovná je, bych ze sebe mohl večer vyžvejknout. O dvě hodiny později bych ji chvílemi (čti pravidelně v intervalu tří minut) nejraději hodil přes zeď nedalekého bohnického ústavu a doufal, že si jí tam ráno budu moct bez otázek personálu vyzvednout.

17.10.2014 v 10:20 | Karma: 17,34 | Přečteno: 857x | Diskuse| Ostatní

Petr Vurbs

Dát dětství

Není to vždycky taková legrace a nepřetržitý příval pozitivních emocí, jak se nám někdy snaží namluvit „profesionální rodiče“ v magazínech, kde na jedné straně roztomiloučce poradí, jak naučit dítko dělat bobíček na nočníček, a na druhé prodají značkovou mast na opruzenou prdel (pardon, prdelku). Asi nikdo nemáme to „štěstí“, že bychom neustále prožívali naše rodičovství jen pozitivně, nikdy nás nepřepadly chmury (nerad bych plýtval slovem deprese, jak je oblíbeným zvykem) a neměli jsme všeho včetně toho malého prcka (v té chvíli tedy spíš rozmazleného parchanta) plné zuby. Přesto, anebo možná právě proto jsem si v poslední době několikrát bolestně uvědomil, jak strašné je být vylívat si svou zlost, nervy a únavu na tom nejcennějším, co máme. Na našich dětech.

28.9.2014 v 23:03 | Karma: 14,35 | Přečteno: 554x | Diskuse| Ostatní

Petr Vurbs

Humoresky z maličkého světa

Maličké už je dva a půl roku, mluví až moc a navíc u toho už dokáže docela přemýšlet. Respektive vymýšlet kraviny. Občas je to vyčerpávající, občas máme chuť jí poslat někam na venkov, kdyby si jí někdo chtěl na pár týdnů vzít. Ale také to přináší spoustu krásných chvil a úsměvných zážitků. A tady je takový malý výběr.

28.8.2014 v 9:00 | Karma: 11,62 | Přečteno: 469x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda se odhaduje na desítky milionů

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  19:35

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Španělská levice chce zablokovat zbraně do Česka. Tvrdí, že je získá Izrael

16. května 2024  19:03

Španělská levicová aliance Sumar, která je součástí vládní koalice, chce zablokovat v přístavu...

Premiér nesmí ochranku zaskočit, říká Ficův předchůdce. Její výměnu by zvážil

16. května 2024  18:41

Premium Atentát na slovenského premiéra mohou někteří politici využít ve svůj prospěch, řekl v rozhovoru...

V laboratoři Zentivy unikla nebezpečná chemikálie, likvidovali ji hasiči

16. května 2024  17:35,  aktualizováno  18:19

Pražští hasiči ve čtvrtek odpoledne zasahovali v chemické laboratoři v Dolních Měcholupech v ulici...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Je mi 28 let. Vždycky jsem chtěl psát, ale až s narozením dcery jsem našel to správné téma. Na konci dubna 2014 mi vyšla první kniha A život je tu!.

Seznam rubrik