Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rath, Borůvková, Setnička - intelektuálně nadřazení socialisté?

Čím dál tím častěji mám pocit, že někteří členové sociální demokracie se v poslední době začínají chovat jako utržení ze řetězu. Sebevědomí jim zřejmě dodává stabilní náskok, který si ČSSD udržuje v průzkumech veřejného mínění. Tato "utrženost ze řetězu“ se  projevuje mj. i na tom, jak se své konkurenty pokouší „deklasovat“ s odkazem na jejich údajně nedostatečné vzdělání.

Svou údajnou intelektuální nadřazenost socialisté nejčastěji demonstrují s poukazem na to, jakou vysokou školu sami vystudovali a jak jsou jejich protivníci „podřadní“, protože nemají žádnou vysokou školu, či z pohledu sociálních demokratů nějakou „nedostatečnou“. V poslední době jsem z řad sociálních demokratů zaznamenala nejméně tři takovéto „intelektuální velikány“ - MUDr. Davida Ratha, Mgr. Alenu Borůvkovou a v neposlední řadě „studenta práv a bakaláře z FHS UK, místopředsedu Mladých sociálních demokratů Praha a člena ČSSD na Praze 2“ Antonína Setničku, který se svou údajnou intelektuální nadřazenost pokusil demonstrovat v přezíravé odpovědi herci Jiřímu Mádlovi na svém blogu na idnes.cz, která je pouze několik hodin stará.

Paní Mgr. Borůvková nedávno v podobném duchu reagovala na svém facebookovém profilu na slova Miroslavy Němcové z rozhovoru pro MF Dnes. M.Němcová v něm nepřímo označila paní Mgr. Borůvkovou za „maskota“ ČSSD a srovnala ji s někdejší kandidátkou ČSSD v Ústeckém kraji Kateřinou Brožovou. Paní Mrg. Borůvkovou tato kritika nenechala chladnou a vrhla se střemhlav do boje - alespoň na facebooku. Miroslavu Němcovou označila za „vyučenou dámskou krejčovou“ a dodala „pokud pilná švadlenka (Miroslava Němcová) nazývá vysokoškolačku (paní Mgr. Alenu Borůvkovou) maskotem, něco není v české kotlině v pořádku..“

V jednom má ale paní magistra Borůvková pravdu. V české kotlině není opravdu něco v pořádku. Paní Němcová si mohla odpustit své rýpnutí do paní magistry Borůvkové, ta však zareagovala zcela neadekvátně. Reakcí typu „mlč – nemáš dostatečné vzdělání na to, abys do něčeho mluvil/a“, rád využívá i její stranický kolega – MUDr.David Rath. Pan doktor, poslanec a hejtman Rath takovéhoto faux-pas dopustil naposledy v nedávné televizní debatě , když se pokusil umlčet současnou ministryni zdravotnictví Danu Juráskovou slovy:

Já chápu, paní ministryně je zdravotní sestřička, já si vážím práce zdravotních sestřiček, ale při vší úctě k nim určitě není odbornice na očkování, rizika očkování a tyto věci.“

Když mu Mgr. Dana Jurásková, Ph.D., MBA odvětila následně slovy: Zatímco vy ano.“, David Rath nezaváhal a dodal „No, já jsem aspoň lékař, toto jsem dlouho studoval...“

Rakovina údajné „intelektuální nadřazenosti“ zřejmě řádí napříč ČSSD. Má ji jak starý mazák MUDr. David Rath, tak „skoromístopředsedkyně“ ČSSD Mrg. Alena Borůvková, ale zasáhla i nejmladší generaci našich socialistů – diagnostikována byla i u „studenta práv a bakalářa z FHS UK, místopředsedy Mladých sociálních demokratů Praha a člena ČSSD na Praze 2“ Antonína Setničky. Ten ji projevil ve svém dnešním blogu, který nazval „Otázky VM: Odpověď Jiřímu Mádlovi. Jak již z názvu vyplývá, pan Setnička v něm reagoval na video dotaz herce Jiřího Mádla ze včerejších Otázek Václava Moravce. Jiří Mádl se v nich dovolil představitele ČSSD dotázat, zda jeho strana bude i nadále využívat v předvolební kampani billboardů dehonestujících jejich politické protivníky. Od představitele socialistického dorostu „studenta práv a bakalářa z FHS UK“ a „místopředsedy Mladých sociálních demokratů Praha a člena ČSSD na Praze 2“ Antonína Setničky se mu dostalo přezíravé a arogantní odpovědi zakončené větami: „Doufám, že i na druho- až třetiřadých soukromých vysokých školách se také vyučuje fakt, díky které politické síle můžete nyní volit či vůbec se k politice vyjadřovat. Nemůžete si snad vzpomenout? Ano, byli to opravdu sociální demokraté.“ „Student práv a bakalář z FHS UK“ a „místopředseda Mladých sociálních demokratů Praha a člen ČSSD na Praze 2“ Antonín Setnička těmito „ošklivými větičkami“ zřejmě reagoval na fakt, že Jiří Mádl studuje masovou a sociální komunikaci na soukromé Univerzitě Jana Ámose Komenského v Praze.

Nevím jakou má tato vysoká škola úroveň, nestuduji ji, neznám se ani s paní Němcovou, ani s paní Juráskovou, natož s Jiřím Mádlem. Stud by mě však fackoval, kdybych se měla pokoušet uspět nad svým politickým konkurentem s odkazem na to, že má nedostatečné vzdělání a ať je proto raději ticho. U MUDr. Ratha již žádnou pokoru a úctu k soupeři nečekám, Mgr. Borůvková a pan Setnička by se ji mohli naučit alespoň předstírat.

Autor: Veronika Vrecionová | čtvrtek 18.2.2010 8:26 | karma článku: 36,12 | přečteno: 1910x
  • Další články autora

Veronika Vrecionová

ODS: "Když nemůžeš, tak přidej"

V uplynulých dnech se v médiích objevily informace o výzkumu veřejného mínění, který si údajně zadala ODS a jenž jí předpovídá drtivou porážku v krajských a senátních volbách. Nechám raději stranou to, zda výzkum opravdu existuje, či ne. I kdyby totiž nikdy nevznikl, celá ODS by za informace o jeho výsledcích měla médiím poděkovat.

17.8.2011 v 8:19 | Karma: 14,48 | Přečteno: 1259x | Politika

Veronika Vrecionová

Pozor, něco se děje. Dryml pouští Ratha k vodě...

Jak dnes informoval jeden celostátní deník, Vladimír Dryml pouští k vodě Davida Ratha. V reálu to znamená, že Vladimír Dryml opouští funkci "dozorce" nad Klaudiánovou nemocnicí v Mladé Boleslavi, do které ho před několika málo týdny dosadil hejtman Středočeského kraje David Rath. Pokud dochází k takto dramatickému rozchodu, můžeme si být jisti, že v případě dostavby pavilónů interny v nemocnici v Mladé Boleslavi, opravdu něco lidově řečeno "smrdí"...

21.4.2011 v 11:58 | Karma: 24,32 | Přečteno: 2024x | Politika

Veronika Vrecionová

Trvám na tom, že s bezpečnostní agenturou se vládnout nemá

Motto: "Výkonná rada nadále trvá na odchodu ministrů a náměstků spojených s agenturou ABL a příbuznými subjekty, neboť současnou krizi vyvolalo propojení ABL s veřejnou mocí."

20.4.2011 v 9:34 | Karma: 11,97 | Přečteno: 1022x | Politika

Veronika Vrecionová

(NE)promyšlené řešení pro Domov seniorů v Panenských Břežanech

Uběhlo pouze několik málo měsíců od doby, kdy mělo dojít na základě rozhodnutí Krajského úřadu ke stěhování dětí z dětského domova v Pyšelech a máme zde nový, neméně kontroverzní, sociální návrh. Krajský úřad Středočeského kraje se rozhodl zrušit domov seniorů v Panenských Břežanech a nahradit ho expozicí, která by mapovala odboj za druhé světové války. V pátek 8. dubna jsem navštívila tento domov seniorů a setkala se zde s jeho ředitelem panem Černý.

14.4.2011 v 11:20 | Karma: 11,39 | Přečteno: 954x | Ostatní

Veronika Vrecionová

Pane prezidente, nehrajte to prosím s VV - ABL

Před prezidentskou volbou v roce 2008 jsem společně s mými známými cítila, že by ve chvíli, kdy mediální mainstream zcela nepokrytě protěžoval Klausova protikandidáta Jana Švejnara, měl zaznít i hlas opačný. Proto jsem s několika známými iniciovala vznik iniciativy akce VolímKlause.cz. Prostřednictvím ní podpořilo během velmi krátké doby prezidentskou kandidaturu Václava Klause desítky tisíc lidí, včetně řady významných osobnostní našeho kulturního a společenského života.

12.4.2011 v 16:58 | Karma: 24,49 | Přečteno: 2068x | Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Oslavný song na Kima je hitem TikToku. Pecka, je to jak ABBA, říkají někteří

4. května 2024  14:54

Oslavná propagandistická píseň na severokorejského diktátora Kim Čong-una se stala hitem sociální...

Prokremelské motorkáře vítali v Brně jako delegáty ruské teroristické federace

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  14:40

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Na trati z Břeclavi do Přerova srazil vlak člověka, muž na místě zemřel

4. května 2024  14:23

Srážka vlaku s člověkem uzavřela v sobotu od 13:00 trať mezi Nedakonicemi a Moravským Pískem. Muž...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2380x
Senátorka za Mělnicko a Prahu-východ, starostka středočeské obce Přezletice, členka ODS, vdaná, 2 děti.


www.facebook.com/veronika.vrecionova

www.VERONIKA2010.cz