Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

aadler

28. 6. 2009 22:12
jo, moji rodice

zazili podobny pripad. Dedecek z matciny strany jel do Vidne a vyucil se tam sevcem. Pokud muzu soudit, byl bych moc rad, kdyby mi spravoval boty. Drel jako kun, sporil a nakoupil v Americe stroje na vyrobu nabytku. Zalozil fabricku-dilnicku=>tovarnu. Slo mu to skvele, pul pribuzenstva  ma dodnes skvely nabytek z kvalitniho dreva, ktere nejspis prezije jeste par generaci. Pak prislo znarodneni. Nejvetsi podil na nem mel grazl, ktereho tam trpeli ze soucitu, protoze nic  neumel, ale jinak by uhynul hlady. Soucit se nevyplatil, tovarna sla od desiti k peti a ten sigr se stal hlavnim soudruhem predsedou. Lidi, to opravdu nevidite, kam to zas pujde...?

0 0
možnosti

Eda.Hans

28. 6. 2009 22:03
For byl jak nedávno zemřelý

Tomáš Baťa dokázal obehrát v rodině Jana Baťu, ten zemřel bez majetku opuštěn v Brazilii a celou tu dobu to víceměně úspěšně ututlali a nic mu nedali.

Málo známej je fakt, že s Tomášem Baťou z pověření vlády ČSSR v roce 1987 jednali, nabízeli mu vřelé přijetí ve Zlíně, tehdy Gottwaldově, hospodářskou spolupráci a volný pohyb po ČSSR, návštěvu hrobu otce a další.

Tomáš Baťa ale sdělil že rodina ho nezajímá a žádal odškodnění 200 mil. USD za znárodněný fabriky, na což Čechoslováci principiálně nemohli přistoupit. Naši ale poukazovali, že Baťa vyhrál soudy na západě nad jeho bratrem zejména díky tomu, že Československá strana na žádosti o historické dokumenty vůbec nereflektovala a do sporu nezasahovala, ale Baťa jako celkem cílevědomej manažer nejenže díky nám vyhrál soud, ale ještě chtěl po státu to odškodnění, tak ze spolupráce sešlo.

0 0
možnosti

hash55

28. 6. 2009 21:47
genialni?

Nevim jestli genialni, dopre podnikat umi kazdej zid...

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
Jsem starší důchodce a za 50 let, co žiji ve Zlíně jsem načepral spoustu informací o Tomáši Baťovi zakladateli obuvnického impéria. A to jak ústním podáním od pamětníků, tak i z knih, které sbírám. Budu je nabízet a v případě většího zájmu, třeba i vydávat.

Seznam rubrik