Výkup pozemků pro silnici D55 Napajedla – Babice

Do obce Spytihněv jsem se přestěhoval v roce 1995 a už v té době byl zpracován záměr na - tehdy ještě nazývanou rychlostní komunikaci 1/55 – z Otrokovic do Břeclavi.

Až 24. listopadu 2017 mi přišel dopis od společnosti INKOS-OSTRAVA, a.s. se sdělením, že se připravuje veřejně prospěšná stavba silnice „D55 Napajedla – Babice“, situační nákres byl přiložen.

Když pominu skutečnost, že Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Zlín, která momentálně nemá žádný úsek dálnice ve výstavbě, se nechává v této záležitosti zastupovat na základě plné moci, tak úroveň komunikace je spíše výhružná. Bylo mi sděleno, že dojde k záboru i mých pozemků v celkové ploše 25 m2. Aby velikosti této plochy dodali na důvěře, tak se uvádí, že před vydáním stavebního povolení bude zpracována projektová dokumentace stavby a geometrický plán s přesným vyčíslením záborů stavby. 

Ve stejném duchu je vedeno další sdělení: „ Dovolujeme si Vás upozornit, že ŘSD jako státní příspěvková organizace je při sjednání kupní ceny, ceny za pronájem či věcné břemeno vázána platnými vyhláškami a příslušnými zákony.“ Čím asi jiným by bylo ŘSD vázáno? Informace k nezaplacení – správněji zaplacená ŘSD na základě zmiňované plné moci.

Napsal jsem, že nesouhlasím s vynětím pozemků ze ZPF (osobně sice zkratku znám, ale v dopise vysvětlena nebyla méně zasvěceným). První důvod byl způsob vedení komunikace a druhým důvodem bylo, že přiložený situační výkres je zcela nepřehledný a tedy i zbytečný. Určitě existuje digitální zpracování, pro přehlednost stačilo uvést odkaz na příslušný web. Bez tohoto zpracování by nemohli dojít k závěru, o jakou plochu mého pozemku se jedná.

 

Autor: Vratislav Kozak | čtvrtek 4.1.2018 19:52 | karma článku: 33,28 | přečteno: 1095x