Že jsem napůl hluchej je díky našim politikům často výhoda....

... jindy taky ne. Aneb o tom co jsem v povolebních komentářích zatím moc neslyšel a co tam slyšet nechci, ale je to tam....

Předem podotýkám, že budu komentovat "svou" sociální bublinu. Ne že by v té "druhé" dozajista nebylo co komentovat, ale nevidím důvod si působit větší bolest než je nezbytně nutné.

Co zde moc nezaznívá je údiv nad tím k jaké selekci televize přikročili v předvolebních debatách. Plánoval jsem nesledovat je už předtím, ale v momentě kdy došlo k rozdělení kandidátů na skupiny došlo tady k překročení pravidel jak si férovou soutěž představuji.  Respektuji ale že to někdo může mít jinak. Z komentářů které jsem k debatám četl moudrý nejsem .  Byla to estráda místy říznutá slohovým cvičením ? Nevím a nakonec mě osobně to bylo jedno, na funkci ( rozumějte volbu) to v mém případě nemělo vliv.

Co se mi nelíbí stabilně je opět houfné onálepkování dvoumiliónů voličů Andreje Babiše spodinou, lůzou... 

Jasně, taky mě děsí představa mít v čele státu někoho kdo spáchá takovou ohavnost jako je jeho povolební brífink. Byl tam vidět v celé nahotě. Babiš až na dřeň .... Populismus bych mu nevyčítal, to jediné.... Ostatně každý úspěšný politik je populista, tedy skoro každý. U nás už hodně dlouho  potřebu změny nevidím. Pravda, každý má nějakou cenovou skupinu a na tu je zaměřený. 

Nicméně nepochopení skutečnosti, že značná část lidí Babiše nevolí pro jeho povahu, ale protože je nachytal na švestkách.... Bude základem k dalšímu zdravému  směřování naší společnosti. Část těch lidí v posledních letech přišla o řadu jistot , část už je svíraná konkrétním nedostatkem. A nedoporučuji nikomu se jim posmívat, lacině ja moralizovat. Cesta do sociální nejistoty bývá často rychlá a nemusí se týkat jen hloupých lenochů. Byť z některých úvah které slýchám si to řada spolububliníků myslí. 

Se skutečností, že ne každý ve volných chvílích hltá historii, filozofii nebo umění se musíme konečně smířit. Stejně jako s faktem, že ne každý volič AB je podvodník a dement. Jen může mít jiné životní priority než naše diskuze ( A i ty jsou často povrchní a plané), a i přesto může být jeho přínos při tvorbě naší vlasti jako dobrého místa pro život nepopiratelný. 

Jasně, pro spoustu lidí jsem občas mimozemšťan. Tomu odpovídá dnešní písnička. Včera totiž jedna úžasná mimozemšťanka oslavila významné životní jubileum...

 

Autor: Filip Vracovský | neděle 15.1.2023 13:42 | karma článku: 25,70 | přečteno: 1293x