RJ

Moc pěkně popsané. Obzvláště ten pocit malého kluka. Mám to úplně stejně.

Pocházím z malé vesnice, dnes už neexistující, ve které byla hospoda centrem všeho. I tehdejší "předseda" MNV měl "úřední " hodiny i večer v hospodě. Všichni se se všemi znali, štamgasti měli svá nepopiratelná místa.

Ta doba se už nikdy nevrátí, zda je to dobře nebo špatně nevím ale rozhodně po ní zůstává nostalgie.

Foto

Vesnická hospoda byla lepší než internet. Člověk tam všechno sehnal a všechno se dozvěděl.

Vašek

JP
Foto

I43v34o 43C52i63l98i39c73h

29. 6. 2024 7:38

Atmosféra zakouřený zaplivaný pivnice s úplně nejlepším pivem, kam chodí doktoři i kopáči je neopakovatelná. A jsem rád, že se je dobrotrusům nepodařilo vymýtit úplně i když už se špatně hledají.

PL

Když pak, to pivo, pospolu vrací na stěnu natřenou asfaltovou barvou, a ono žlábkem odteče zpět do přírody.

Foto

Tak tedy ta zakouřená putyka mě opravdu nechybí, a že jsem jich v životě navštívil. Člověk smrděl tak že se toho bez vykoupání nedalo zbavit i když jsem hadry vyházel na balkon. Stejně jsem si to ráno vyžral, že smrdí polštář a peřina.

Foto

Mně taková hospoda taky chybí, jmenovitě čtvrteční večery s licitovaným mariášem.

MK
Foto

Filipe, tu atmosféru tehdejších putyk a navíc z pohledu kluka jste popsal dokonale Úplně jsem slyšel to hučení větráku a cinkot sklenic.

Nicméně si nemyslím, že se ta atmosféra změnila zákazem kouření v hospodách. Stačilo pobýt v zakouřené hospodě několik málo minut a všechno oblečení po příchodu muselo ihned do pračky. To mnohé odrazovalo a navíc kuřáků už roky valem ubývá. Spíš si myslím, že paseku způsobil covidový lockdown a raketový růst cen točeného piva.

Foto

,,Hospůdko malá, hospůdko začouzená" Mně mládí nevzala, ani mi nebyla přisouzena. A přesto, kdo je nezažil, těžko může posuzovat

Foto

Měl jako čundrák rád atmosféru těhle putyk. Vesnický kecy, pívo, cigáro, občas ten guláš za 6 Kčs.

Dneska je to takové sterilní. ̈

O tom sbližování....no nevím. I v těch putykách si někdo k někomu hned tak nepřisedl.

  • Počet článků 676
  • Celková karma 21,20
  • Průměrná čtenost 2118x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik