Vítězové všude kam se člověk podívá

volební pěna dní a stručný soupis politických optimistů. Aneb to tedy často čumím na tu odtrženost od reality.

Věci se dají interpretovat různě. Kdyby si Hitler uchoval trochu víc optimismu.... Mohl se třeba  radovat z přicházejícího jara, z toho, že mu do bunkru nezatýká a užívat si. Místo toho v nějakém posledním záblesku reality ve vlastním šílenství místo jara spatřil přicházející Rudou Armádu.Co ovšem viděl předseda Hamáček při výroku o tom, že se ČSSD odráží ode dna?To mě skutečně ani v nejdivočejších představách nenapadá.

Stejně tak jásot představitelů Topky a Stanu nad volebními výsledky v Praze. Ano, ANO zde dokázal tým kolem Adriany Krnáčové skutečně tak znemožnit, že většina Pražanů volila proti. S přihlédnutím k tomu, že strany obhajující jejich hodnoty tu mají stabilně silnou voličskou základnu přišel na nynější poměry super výsledek. Což ovšem nic nemění na tom, že celostátně pokračuje funus. A s překročením hranice vstupu do sněmovny bude nejspíš veliký problém.

Piráti mají před sebou spousty práce, prakticky neexistují v menších obcích.Lidovci to mají přesně naopak.Přesto se mi zdá u těchto stran jejich hodnocení voleb vcelku realistické, snad jen směrem k lidovcům:Senátní zajíci se budou počítat až po honu.

Komunisté, ústup ze slávy pokračuje. A gulag kam poslat Vojtěcha Filipa odměnou, naštěstí či bohužel (jak pro koho) schází.

 

SPD nejlépe zhodnotil svým dlouhým povolebním mlčením předseda Okamura.Na úrovni komunálu to chce víc než strašit lidi.

 

ODS nenápadně pracuje a tiše roste.Uvidíme.

ANO.Žádný strom neroste do nebe. A jak se zdá, ani ANO již nemá kam.Což nic nemění na dvou věcech, pořád je suverénně nejsilnější. A pořád má koaliční potenciál leprózního pacienta.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | úterý 9.10.2018 5:16 | karma článku: 17,20 | přečteno: 468x