Ve vlaku z Curychu jela smrt pro sto miliónů lidí

7.11. si připomeneme  události z roku 1917.Události, které bezpochyby změnili běh dějin dvacátého století.

Necelý půlrok poté co byl z Curychu vypraven speciální zapečetěný vlak s ruskými revolucionáři, svrhl hlouček radikálních bolševiků prozatímní vládu.Lenin se stal vládcem šedesáti milionů Rusů...

Německý plán aby se Rusko stáhlo z Velké Války mohl začít být naplňován.

Německu to k vítězství stejně nepomohlo.A svět byl uvržen v experiment, jehož obětí se dnes již nedopočítáme.Počet z titulku  je střízlivá spodní hranice.

Nejdřív nikdo nebral bolševiky úplně vážně.Zdálo se, že taková hrstka radikálů nemůže dlouhodobě ovládnout širou Rus. Natož svou rudou víru kamkoli exportovat.Velký omyl.Bolševici to terorem a násilím zvládli. A poskytli tím návod a řešení nejednomu z následovníků v moderních dějinách.

Od počátku samosebou vše stálo na lži a propagandě.Už samotné uchvácení Zimního paláce, které stálo na počátku vychýlení dějin.Až dodatečně heroizované. Proklamovaná touha po sociální spravedlnosti.V reálu ničení celých společenských tříd a národů.

Ano.7.11. je významným datem lidských dějin.A nemělo by se na něj zapomínat.Už proto, že se dost lidí pokouší o "revizi dějin".

Ano.K tomu, že revoluce uspěla jistě přispěla obrovská zaostalost Ruska a válka. Ano, celé věky lidé sní o spravedlnosti a blahobytu. A ano, tato cesta je slepá. A sakra krvavá.

Díky a ahoj Filip.

 

Autor: Filip Vracovský | úterý 6.11.2018 22:32 | karma článku: 40,02 | přečteno: 5312x