Děkujeme za pochopení.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/082017/0208201760A1700EC607138D98B0172D262FB62E.jpg)
Z88d34e26ň95k32a 86O45r14t72o34v63á
Velmi zajímavé zamyšlení. O tomto učebním oboru, přiznávám, mnoho nevím, proto jsem za toto povytažení opony vděčná!
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
A82n49t33o54n73í81n 30K68o85u15n63o43v60s36k56ý
Praxe a zájem - to si myslím, že chybí.
Potkal jsem důchodce, který pracoval většinu života v Oddělení zvláštních modifikací v Mladé Boleslavi na převodovkách.
Ti dnešní mladí nemůžou nic umět. Říkal.
Jak to, Stando, já na to. Naučili jste se to vy, naučí se i oni.
Dřív, když mistr odešel na poradu, tak každý sáhl pod ponk, vytáhl nějakou fušku a už se fušovalo.
Dneska, když jde mistr na poradu, každý sáhne do kapsy, vytáhne mobil a mačká pajduláky. Tak se nenaučí nikdy nic...
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F12i20l51i16p 76V45r26a78c45o27v69s27k70ý
Dobrý den, no doba je jiná, je těžší je zaujmout... o to větší je to výzva. Díky za komentář ze života
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/112012/011120128ECB74F191BC04FFB907C5248F0F0F37.jpg)
V43l23a37d77i18m40í49r 47K22r58o98u51p43a
A podobný je to asi všude. nevím, jestli ještě dnes, ale za mě jsme v učení na zámečnický obor znali první dva roky jen pilník, pilku a vrtačku. Až ve třeťáku přišla na chvíli, ale jen opravdu na chvíli, řada na soustruh, frézky a svářečky. Za celou tu dobu od učení jsem snad neviděl jedinýho mechanika, který by si něco musel vypilovat z kusu železa dvacet krát dvacet, krát dvacet cm...
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F92i17l23i62p 90V79r74a79c98o89v19s49k40ý
Dobrý den, v mém oboru bych našel i nějaké klady učňovských středisek minulé éry. V prváku jsem půl roku boural maso a boural maso a boural maso. myslím, že tato zkušenost dnes bohužel na provozech, které berou maso porcované mladým schází. Již poznání, že neroste ve vakuovaných balíčcích přivádí člověka k určité pokoře při práci se surovinou. Zato v teoretické části výuky troufnu si říct bylo tak 90% úplně na prd. Díky za návštěvu.
P28e66t69r 86K37o13r63e58c34k72y
Zvláštní, učňovské obory v rámci své praxe příliš neadorujete, ale pokud mám možnost a finance se někde v těchto zařízeních najíst, neni to špatné. Poněkud horší je situace, když je potřeba opravit tepelný čerpadlo, nebo omítku, resp.čističku. Tak asi to nebude v souvisejících oborech sama sláva a spokojenost..
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/052021/31052021F02C69E9AB7CD08EB172CD35B548CA56.jpg)
F52i18l65i81p 35V89r51a89c43o32v28s38k77ý
Dobrý den, no určitě to není zásluhou ministerstva... A bohužel na obory i v gastronii je min a min uchazecu...
.
- Počet článků 676
- Celková karma 21,41
- Průměrná čtenost 2119x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...