- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Velmi zajímavé zamyšlení. O tomto učebním oboru, přiznávám, mnoho nevím, proto jsem za toto povytažení opony vděčná!
Praxe a zájem - to si myslím, že chybí.
Potkal jsem důchodce, který pracoval většinu života v Oddělení zvláštních modifikací v Mladé Boleslavi na převodovkách.
Ti dnešní mladí nemůžou nic umět. Říkal.
Jak to, Stando, já na to. Naučili jste se to vy, naučí se i oni.
Dřív, když mistr odešel na poradu, tak každý sáhl pod ponk, vytáhl nějakou fušku a už se fušovalo.
Dneska, když jde mistr na poradu, každý sáhne do kapsy, vytáhne mobil a mačká pajduláky. Tak se nenaučí nikdy nic...
Dobrý den, no doba je jiná, je těžší je zaujmout... o to větší je to výzva. Díky za komentář ze života
A podobný je to asi všude. nevím, jestli ještě dnes, ale za mě jsme v učení na zámečnický obor znali první dva roky jen pilník, pilku a vrtačku. Až ve třeťáku přišla na chvíli, ale jen opravdu na chvíli, řada na soustruh, frézky a svářečky. Za celou tu dobu od učení jsem snad neviděl jedinýho mechanika, který by si něco musel vypilovat z kusu železa dvacet krát dvacet, krát dvacet cm...
Dobrý den, v mém oboru bych našel i nějaké klady učňovských středisek minulé éry. V prváku jsem půl roku boural maso a boural maso a boural maso. myslím, že tato zkušenost dnes bohužel na provozech, které berou maso porcované mladým schází. Již poznání, že neroste ve vakuovaných balíčcích přivádí člověka k určité pokoře při práci se surovinou. Zato v teoretické části výuky troufnu si říct bylo tak 90% úplně na prd. Díky za návštěvu.
Zvláštní, učňovské obory v rámci své praxe příliš neadorujete, ale pokud mám možnost a finance se někde v těchto zařízeních najíst, neni to špatné. Poněkud horší je situace, když je potřeba opravit tepelný čerpadlo, nebo omítku, resp.čističku. Tak asi to nebude v souvisejících oborech sama sláva a spokojenost..
Dobrý den, no určitě to není zásluhou ministerstva... A bohužel na obory i v gastronii je min a min uchazecu...
.