Trochu hodně romantiky na sobotní večer....

Sobotní večer bez písničky ? To by bylo smutné kino. Račte vstoupit a pokud někdo play list doplníte v diskuzi, budu jen rád :)

Ač Jirka Korn rockem víceméně proběhl, neznám na naší scéně víc talentovanějších multifunkčních umělců. Ještě tě mám plnou náruč je dílem Ondry Soukupa a Zdeňka Borovce  Za mě naprosto špička domácí produkce a snad jen doba vydání kdy v Sametovém kvasu nebyl na domácí interprety čas a někdy i chuť z ní dělají spíš lahůdku pro fajnšmekry než davový hit..

Kdysi jsem toužil psát texty jako Oskar Petr. Dneska už vím, že na to mám málo talentu. Projev a charisma Davida Kollera z téhle písničky dělají i po letech čarostroj, který vás vrací v čase. Noc voní, a dívčí  těla se vlní....

No a u nás na západě to tenkrát bylo naprosto jasný. Alice byla úplně jiná než zbytek kapel obrážejících zábavy a bylo jasný, že míří podstatně výš...  Kdo si na tuhle hitovku nezaploužil... jakoby nebyl..

A mrkneme se taky za hranice. Král může být jeno jeden. O tom žádná. Pokud mě znáte  dobře víte, že nejsem příznivcem konspiračních teorií. V jeho případě jsem ale dlouho věřil, že žije. On přeci nemohl jen tak umřít. Jen už toho měl dost. Písničku znám  snad z minulých životů....odjakživa.

No a nakonec... S posledním hitem  mám zkrátka spojený čas, kdy člověku život chutná nejvíc. Všechno může, přijde si nezastavitelný a nesmrtelný. Taková byla tehdy i doba. Komunistické impérium se hroutilo a všem bylo jasné, že nastávě zlatý věk. Bez nepřátel a nenávisti... No, trochu se to  nepovedlo, ale to přeci nemohl nikdo tušit...

Haf, haf a packu na to.... Pro Blog IDnes Fík Maxipes

Autor: Filip Vracovský | sobota 28.5.2022 20:58 | karma článku: 19,07 | přečteno: 585x