Pravda a láska nechcípla ....

Byť si to očividně mnozí přejí. Možná nevypadá úplně zdravě, ale když ji dodáme trošku vitamínů.....

 Může se zase postavit na nohy. 

 Veřejným prostorem rezonují čím dál ostřejší slova , kterými se častují obě strany rozpolcené společnosti. Granáty pak dopadají doprostřed území "normálů" a stejně jako ve skutečné zákopové válce je tam likvidují. 

 Jsem jako nenapravitelný Chvilkař rád, že pořád umíme pojmenovat věci , které považujeme za správné a stejně tak umíme říct pravdu, která je i části "našeho" světa nepříjemná. O demonstraci 30.10.. jsem už psal a dobrý pocit z toho, že se umí sejít spousta lidí, kteří vnímají věci kolem nás v podobném duchu jako já sám ještě zdaleka nevyprchal. Byť musím říct, že i řada sympatizantů přeslechla z pódia jednu zásadní informaci. Oběti Putinovské hybridní války a manipulace nejsou jen účastníci Vrábelovských demonstrací. Stejně tak jsou obětí toho samého bahna ti, kteří je neustále dehonestují. Putinovým plánům nakonec svorně slouží oba tábory.

 Přesto se nebojím. Křiklouni jsou sice nejvíc úderní a nejvíc vidět. Tak tomu už v dobách krize bývá. Ale kolem sebe vnímám dostatek těch, kteří ve svých komunitách, rodinách , nebo pracovních kolektivech fungují bez té vzájemné nenávisti, která sžírá bojovníky z internetu.

 Ono totiž nic než ta Pravda a láska ruku v ruce se skutky v reálném prostoru nepomáhá těžké časy překonat. 

 Tak se mějte fajn a nebojte se.

 

 

Autor: Filip Vracovský | čtvrtek 24.11.2022 9:17 | karma článku: 27,66 | přečteno: 1717x