MB

Shodou okolností je na mém PC pod blogem pana Vracovského umístěný blog pana Meduly. Oba na stejné téma.

Ale každý z obou blogerů to vidí jinak. Pan Medula nemá otevřenou diskusi. Proč asi?

Zřejmě proto, aby se vyhnul výtkám na svou osobu, že vytrhává slova z kontextu a záměrně podsouvá čtenářům jiný smysl vyjádření paní Vašáryové, než ona skutečně řekla.

A to dělají s oblibou všichni tito "spasitelé obyčejných lidí, kteří přece mají právo myslet si něco jiného, než jejich oponenti". Ustřihnou začátek rozhovoru a vyřvávají poslední větu.

Foto

J96o39s43e29f 74B37á86r63t76a

22. 5. 2024 14:41

Vracovský: | Karma: 20,96 | Přečteno: 790x |

Medula:| Karma: 30,21 | Přečteno: 678x |

PB

Souhlas, karma.

Docela mě překvapilo, že tento exponát sedí za mikrofonem a přitom formulování jedné věty mu zabere půl minuty i víc. Poslouchat ten jeho úvod a čekat přes minutu na to, než se vymáčkne co vlastně chce říct, bylo utrpení.

To už Otík z vesničky střediskové reagoval hbitěji.

MV

Úplný souhlas, Filipe. Je to hulvát. Zakernej. Nizkej. Uvěří mu podobní. Pěknou středu přeju.

Foto

Ahoj Filipe. Tohohle "pána", který je spjat právě s jistou částí společnosti, která se houfuje v různých sdruženích, nesleduji. On je mi odporný i podle vzhledu, nemusím si humusit podvědomí něčím takovým. Tobě díky za potvrzení, že má úvaha o něm je správná.

Máme i další, třeba pana starostu z Řeporyjí, kde rovněž nevím, jak jej správně pojmenovat a zůstat slušný.

Na druhé straně vím, že paní Vašáryová je vzdělaná dáma, která má dar přesně pojmenovat věci okolo sebe. To, že Fico a his boys mají zřetelné podhoubí v temných vodách, netřeba mít žádné pochybnosti. To, že se obraceli i na tu část společnosti, kterou známe i u nás a jejichž postoj a názory lze oprávněně nazvat extrémismem, je rovněž faktem.

Ať si o tom myslí kdo chce a co chce, tuto éru u nás načal bývalý president, který se po zvolení do funkce začal chovat jako buran. Ještě si pamatujeme jeho doporučení, aby ti, co jej nevolili "drželi hubu". Jeho výroky vůči těm, kteří jej nemuseli, jsou identické s tím, co prohlašuje ten pán ve videu.

Budou vždy. Pokud budou politici takoví, jací jsou, budou jim dodávat příklad a odvahu mluvit podobně, jako zmínění pánové. Je žádoucí, abychom volili ty, kteří nepotřebují pro své zvolení šaškovat před kamerou s kohoutem, natřásat se ve videu se svými 120 kilogramy a třeba jen neskákat do řeči těm, kteří mají nějakou myšlenku.

Tož asi tak.

Foto

Magda Vášáryová je obdivuhodná, noblesní dáma s velkým přehledem a vždy se vyjadřuje na úrovni. Má obrovské zkušenosti, byla například velvyslankyní v Rakousku. Také má na Slovensku letité zkušenosti v tamní, domácí politice. Jako poslankyně a také v absolvované prezidentské kampani. Neuspěla, ale obstála se ctí. Rozhodně to nebyl propadák, preference u voličů měla velmi slibné a měla šance na vítězství. Různé hrubiánské útoky se na ni sypaly po léta a pokud na ně vůbec odpovídala, tak vždy velmi klidně. Nikdy ne způsobem, jímž by se spor eskaloval.

Odsouzeníhodný verbální útok je ostudou pro toho člověka a pro naši zemi. Naprostá špatnost, pokud jde o naše vztahy se Slovenskem. Je zcela nepřípustné, aby se v Česku veřejně činná osoba takto hrubě a vulgárně vyjadřovala k záležitostem a lidem u sousedů.

Foto

Je to nejaká divná kampaň, lebo tu bežne žijeme a nebijeme sa na uliciach. Áno, pani Magda má veľký prehľad. Neviem, či tomu pánovi vyhovuje šíriť klamstvá a či je to za nejakú výhodu pre neho. Díky Vám za komentár.

JZ

Zasloužená karma. Doufám, že Xaver za skončí v Radě ČT.

Foto

Je to smutné, když v Radě české televize sedí lidé jako Lubomír Veselý.

Vašek

RK

Karma.

A podívejte se do diskusí, co hlupáků s ním souhlasí. Přitom prachobyčejně lže.

IL

I50v68a35n51a 77L69a25n56c44e

22. 5. 2024 18:00

Samozřejmě, že politiku nesleduji ani v Čechách ani na Slovensku, ale to, co jsem slyšela od p. Vašáryové, tak musím říci, že tak namyšlenou "horninu", opozice od spodiny, jsem už dlouho neslyšela. Naskočila mi až husí kůže: musíme se podívat, její ton a kdo my? Soudruzi také vždycky sledovali, kdo nevolí v jejich prospěch, aby tyto lidi zlikvidovali.

MV

Porovnávat soudruhy a paní Vášáryovou...to je fakt pořádnej úlet.

  • Počet článků 662
  • Celková karma 22,31
  • Průměrná čtenost 2133x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik