Nic už nebude jako dřív.... ale proč by to nakonec nemohlo být lepší?

Ne, nezešílel jsem, ani nepodceňuji situaci, která se odehrává po celém světě a vyvíjí se doslova turbulentně

Jsem si vědom obrovských důsledků pro ekonomiku jak globální tak tu naši. V obrovském průšvihu se již nyní ocitá celý sektor podnikatelů a živnostníků ve službách. Můžeme jen doufat v nějakou následnou pomoc. Ve stejné průšvihu jsou i deseti tisíce jejich zaměstnanců a podobné to určitě bude i v řadě odvětví do kterých tolik "nevidím". Jsme v situaci, kdy si nelze nic naplánovat dlouhodobě ani krátkodobě, nikde není žádný pevný bod k zachycení... Zavření obchodů a restaurací je zatím na deset dní, ale kdo ví co se stane za pár hodin.

Žádná studna, ale není bezedná. A ani tenhle pád nebude bezedný. Můžeme jen doufat, že přijatá opatření pomohou k tomu aby byl co nejkratší. Kdo sleduje dění v původním ohnisku nákazy ví, že Čína dostává věci pod kontrolu a začíná znovu žít. Nám proti ní schází dvě věci. Tou první, kterou asi nikdo z nás nechce je režim. Tou druhou, za kterou bych se alespoň v době této krize přimlouval je disciplinovanost prostých obyvatel. 

Prosím, opusťme nyní pozici těch Švejků, kteří vše ojebou a smějí se vrchnosti za lubem. Tahle fialová potvora by si vybrala v rizikových skupinách obyvatel za podobné chování příliš tvrdou daň.

A proč si myslím, že nakonec by ten nový svět nad kterým jednoho dne vyjde slunce mohl být lepší, než ten který nás nedobrovolně opouští? Někteří konspirátoři tvrdí, že nás "vrchnost" bude ještě víc držet pod krkem a kontrolovat. Já budu rád věřit tomu, že tahle facka je výchovná, že si všichni srovnáme v hlavě co je důležité a začneme se tím řídit.

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746942

 

 

Autor: Filip Vracovský | sobota 14.3.2020 6:52 | karma článku: 31,39 | přečteno: 989x