Něco jídla a jelikož jsem línější a línější....

.... tentokrát to bude především od studentů aby se šéf nepředřel, byl dobře napapkanej a bylo mu hezky :D

Že je podzim poznám na škole tak, že se trénuje na  soutěž Českého kapra.  Tenhle s " černou jíchou ( nebojte se , jedná se o silnou omáčku kde jsou základem povidla) se do finále nedostal , alespoň zbylo víc na nás...

Kapr

To variace se smaženým mlíčím v panko strouhance se do finále probojovala a šesté místo v tréninkové kuchyni našeho nároďáku bylo fajn....

Kapr s mlíčím

Aby nebylo tuzemských ryb málo, candát s koprovkou a krupotem chutnal taky skvěle...

Candát

Komu přijde ryb až moc.... nevím jak se to mohlo stát, ale toto neznámé jídlo se mi najednou ocitlo na stole v kabinteu.... Přísahám, nevím jak.... ( Jím smažák s železnou pravidelností jednou do roka, ale když to na mě přijde tatarkou nešetřím. Zvlášť z domácí majonézy..)

Co to je ? :D

Základem pro podzim  u prvákůl jsou polévky a vývary.... 

Nejlepší kuchařská mašina se jmenuje Frima. Při táhnutí vývaru udrží teplotu na desetinku stupně...

Frima

Na konečném výsledku je to znát. Škoda, že nemůžete ochutnat...

Vývar

Jak se tak blíží Vánoce, je třeba zrelaxovat. Kdo byl loni na Blogerském srazu v Plzni, není překvapen, že zrovna tady....

Šnýtek

Vánoční variace na lososa...

Nejprve kanapky s granátovým jablíčkem....

Kanapky

Klasikou, která neomrzí je Gravlax...

Gravlax

Aby to nebylo jen o jídle....

Originál ze Skvrňan....

A aby to nebylo tak zdravé... skočíme z Vánoc do pár dnů staré reality...

Zabijačka

Jelikož jsem fotografický pazdrát, omlouvám se zdejším fotografům za utrpení v sekci Fotoblogy...

A můžu slíbit, ( ne že přestanu fotit jídlo, omlouvám se) , že pomalu, ale jistě fotím i něco svého. 

Z toho co naše " děcka" ( nemají to slovo rádi) dělají mám ale radost a musel jsem se podělit...

Písnička nemá s blogem nic společného, ale obě dámy mám rád a bezva se u ní pracuje...

 

Autor: Filip Vracovský | pondělí 27.2.2023 20:36 | karma článku: 22,60 | přečteno: 731x