Nebezpečné dezinformace. Nebo ne? Aneb když válka klepe na dveře...

Bezprecedentní odhalení, nebo hoax nahrávající demokratům v boji o Bílý dům? Obrázek si asi udělá každý sám.

Poměrně bez zájmu prošla v nedávných dnech médii kampaň o tom, jak Rusko údajně platí bojovníkům Talibanu za zabité vojáky koaličních sil v Afghanistánu.

Pravdy se v tomto asi nedobereme z pohodlí křesel našich domovů, odkud se tato válka dá vnímat jen jako vzdálené zpravodajství, které nás občas rozčílí, ale ve své podstatě se našich běžných životů nedotýká.

Donald Trump tyto informace popřel, no zdá se, že podobné náznaky lze při bližším zkoumání skutečně najít. Komu to celé prospěje? Demokratický protikandidát Donalda Trumpa dlouho neváhal a přiběhl si ohřát svou polívčičku. Zároveň s tím, obvinil Trumpa ze zrady vlastních vojáků a zájmů.

Každopádně se opět dostáváme do fáze, kdy z dokumentů, které se ke kauze vztahují budou jedni  číst, že se nic takového nedělo a druzí budou přísahat na to, že situace jasně nastala. Jak to na mě jako laika působí? Jsem známý tím, že nejsem zrovna fanoušek věcí a dějů jejichž původ je v Rusku.. Ovšem v tomto případě se mi zdá, že Bidenův tým vytáhl nepříliš čitelné, ale o to vyšší a nebezpečnější karty ve hře, jejíž vítěz bere Bílý dům.

Konflikt Rusko vs. tzv. Západ již několik let trvá, hybridní válka je nepopiratelná a nedomnívám se, že jen kvůli prezidentským volbám v USA je třeba tento konflikt ještě přiživovat. Pokud chci Rusko z něčeho takového obvinit, musím mít mnohem průkaznější důkazy, než Bidenův tým. Jeho fakta jsou spíš z roviny přání a potřeb vlastní volební kampaně. Bezohledná vůči takovým maličkostem, jakými jsou riskantní eskalace  celosvětového napětí.

 

Díky a ahoj Filip.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | středa 1.7.2020 10:11 | karma článku: 23,53 | přečteno: 983x