Na co bych se rád zeptal pana prezidenta

Tak jsem se včera dočetl, že na nebezpečí pronikání islámských teroristů do naší společnosti upozorňoval již řadu let.A že měl pravdu.Nu což nebyl jediný.Troufnu si říct, že každý kdo měl trochu rozumu viděl jak to nezvládáme.

Jak hodně se podcenila bezpečnostní situace na vnějších hranicích EU.Dávno před zrušením přezdívek jsem zde za to tvrzení (a dávno před panem Zemanem)  dostával do nácků nadáváno i já starej (nebo středněvěkej) sluníčkář..

Zemanové a Babišové ( a abych jim nekřivdil i celá řada jiných, nejen našich politiků) se tématu chytli až ve chvíli kdy se ze něj stalo politikum. A místo hledání řešení  jen vylepují plakáty a řvou hesla, která jim přinesou politické body a prebendy.Nic víc. Každý reálně uvažující člověk přeci ví, že míru nedosáhneme válkou s islámem, či jakoukoli jeho plošnou dehonestací.

 Něco kolem dvou miliard lidí, přeci nemůžete pobít, semlít do masokostních mouček, oplotit, tvářit se že neexistují.(Nehledě k tomu že k tomu není důvod.) , ale tohle tvrdit politické body zkrátka nepřináší.

A trochu z jiného soudku.

Často si představuji, jaké otázky by člověk kladl osobnostem mít možnost cestovat časem a prostorem....

Třeba Caesara, těsně před smrtí "Proč jdete do toho Senátu, když je Vám blbě a stejně se Vám nechce?

Nebo , "Neblbne vám džípíeska Kryštofe?".

Každopádně vím co bych se zeptal našeho pana prezidenta. "A kdy takhle okomentujete zprávy o nebezpečných hrátkách ruských dezinformátorů? Nebo rostoucímu Čínskému působení na našem území?Díky za odpovědi pane prezidente."

Ale asi by stejně neodpověděl.

Nebo je úplně všechno jinak a pleteme se všichni na všech stranách o kousek?

Kdo ví. Nejlépe to stejně řekl Havlíček.

 

„Tak to chodí na tom světě každou chvíli jinák, dneska ctí tě za svatého, zítra budeš sviňák.“
Zdroj: https://citaty.net/vtipne-citaty/

 

 

Autor: Filip Vracovský | čtvrtek 6.12.2018 6:24 | karma článku: 26,67 | přečteno: 936x