Metály u nás dostává kdejaký kolaborant.... Šimon Pánek vhodný není...

Nekorektní úvaha na sobotu. Vstupujete opět na vlastní nebezpečí . Vstupné nevracíme a za nic neručíme...

Nikdy jsem moc neřešil komu, nebo proč je u nás propůjčováno státní vyznamenání. Byť mě u některých osob při přečtení jejich jména cukalo v koutcích...   Případně jsem si o některých dávno před útokem RF na Ukrajinu myslel, že jsou to proruští kolaboranti.

Ostatně situace byla taková, že po několik volebních období byl náš prezident prorusky orientovaný. Často ve shodě s parlamentní většinou. 

Co mě hlava nepobírá, jak může v dnešní konstelaci neprojít návrh na propůjčení vyznamenání pro Šimona Pánka. Jednoho ze studentských vůdců. Zakladatele organizace Člověka v tísni, která nás v pohledu zvenčí reprezentuje neméně skvěle než Jarda Jágr. U mnohem důležitějších témat než je zábava.

Od dob Listopadu 89  je to jedna z největších osobností reprezentující to nejlepěší z nás na co může být každý vlastenec právem hrdý.

Když mu Francie nedávno předávala Řád čestné legie ( Nejvyšší státní vyznamenání.) Zdůvodnila to takto....

 

Dnes večer Francie oceňuje vaše nasazení a vaše zásluhy," řekl velvyslanec Dutertre česky, než pokračoval ve slavnostním ceremoniálu ve francouzštině. "Diplomacie je o obraně zájmů francouzských, evropských i světových, ale také o hodnotách. A právě hodnoty jsou to, co tvoří naši evropskou identitu," řekl Dutertre.

 

Odpověď Šimona Pánka ho zcela charakterizuje a prezentuje osobnostní rysy...

 

"Skromnost, akceschopnost, pokora a sebevědomí," popsal Pánek ČTK hodnoty Člověka v tísni. Do budoucna by byl rád, aby organizace pomáhala ještě více i v České republice, ačkoliv její zásah během pandemie covidu-19 a energetické krize vzrostl. Velkou výzvou dneška je také rozvoj mise v mnoha ohledech problematickém a nebezpečném Jemenu.

 

Musím se tedy smířit s tím, že preferujeme frčky pro postavičky šoubyznysu před nějakou podřadnou prezentací morálky... Nezbyde mi, než doufat, že ne všichni.

No a to, že proti bude SPD či většina ANO mě nepřekvapuje. Jsou to strany postavené na záměně vlastenectví s flastenectvým.  Že z ODS získá z důvodu absencí , zdržení se či dokonce hlasování proti ani ne polovinu hlasů je jejich ostuda. Osobně doufám, že na rozdíl od Šimona Pánka na Petra Fialu co nejrychleji zapomeneme.

Edit: Nedělám to běžně, ale v diskuzi je oprávněná námitka, že v blogu není odkaz. Přikládám tedy hlasování Poslanecké Sněmovny o hlasování k návrhu vyznamenat Šimona Pánka. 

https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=80760&l=cz&fbclid=IwAR1TfMmzwGpw88Kk-M9wSs8pkG5wb6ZXdA-mXd2ScvVTt4YyNGvsMkGa5zI

Písnička nemá s tématem blogu nic společné...  To jen Debbie oslavila ve středu těžko uvěřitelných  77 let...

 

Autor: Filip Vracovský | sobota 3.6.2023 7:20 | karma článku: 38,49 | přečteno: 5666x