Lodě s migranty u Italských břehů

a vše co se kolem děje není důsledkem nelidskosti Italů, potažmo Evropanů všeobecně.Je to důsledkem nezvládnuté migrační politiky v nedávných letech.

 

Další dvě lodi s migranty čekají u Italských břehů.

Nenechají se prý zastrašit ministrem vnitra Salvinim a poplují do nejbližšího bezpečného přístavu.

Mořské právo je na jejich straně...

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/italie-salvini-sea-watch-uprchlici-migranti-bezenci-krize.A190706_150505_zahranicni_fort

V současnosti jsou na pochodu desítky milionů lidí hledajících nový domov v důsledku klimatických změn, politiky, nebo prosté touze po lepším bytí.

Ale i starousedlíci mají svá práva. A byla to především chyba našich vrcholných politiků, hrubé podcenění této krize, která nespadla z nebes ze dne na den, že se ocitáme v situaci v jaké se ocitáme.Nevěřím tomu, že v době dnešních technologií nešlo připravit něco, cokoli, co by v dobách nejmasovějšího nárůstu uprchlíků, byť jen alespoň zkomplikovalo život nežádoucím osobám.A jejich přijímání.

Tohle postavilo živnou půdu politikům, jejichž jediným způsobem jak zaujmout je vzbudit strach.Tohle zapříčinilo stav, kdy lidé odmítají pomoc i potřebným.A je třeba si uvědomit, že pomoc, by nikdy neměla být vynucována násilím. To vzbudí jen další strach a další a další vlny radikálních mesiášů slibujících bezpečí.

Takže ano, Evropa teď potřebuje v tomto ohledu trochu klidu.Musí dořešit nezvládnuté vlny nedávných uprchlíků.A to tak, že řešení nebudou takového rázu aby vzbuzovala strach u vlastních obyvatel.

Kousky, které předvádí kapitáni či kapitánky plavidel, kterým je tohle jedno jen do budoucna jakékoli smysluplné řešení oddalují a přilévají olej do ohně.

Oni ti domácí nejsou žádní lidojedi.Tak je z nich nedělejme.Nebo to skončí hůř, než ostnatým drátem.

Díky a ahoj Filip.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | neděle 7.7.2019 6:58 | karma článku: 33,35 | přečteno: 1360x