- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Moc hezké, ale ten pravopis... ach bože.
Ja rikam vzdycky, ze clovek je vsezravec.
A ja taky sezeru vsecko.
Na smažený sýr jsem si nikdy nepotrpěla. Myslím si, že nemám problém se žlučníkem, ale po smažáku mi vždycky nebylo do skoku, a tak si ho nedávám. Alesmažený hermelín, tak ten občas můžu, ten je vynikající.
Pro mě překvapení, že fast food je považován za české jídlo. Vepřo-knedlo-zelo je určitě to hlavní jídlo v Čechách i na Moravě, ono vepřové souvisí i se zabijačkou. Je vidět, že autor je příliš mladý, než aby pamatoval prase v chlívku u každého domku.
Dobrý den, mrkněte :) Docent jídlo to má určitě poutavější, než kdybych se tu rozepsal.... A zabijačky... poslední jsem dělal minulý čtvrtek, viz. předchozí blog... + rodokmenem před Bílou Horu jsem ze selského , i ty chlívky z předrevolučních dob pamatuju dobře. Chystám někdy v budoucnu taky čtení o tom, na jakých jatečných váhách se zabíjel dřív a proč pěkně prorostlý bůček v obchodě v podstatě neseženete...
Díky všem za návštěvu a přeji vyvedený víkend :)
Takovy rozpeceny Brie s cesnekem a susenymi cranberries ... Ale tatarak z divokého lososa je lepsi.
Už jsem to psal. Dříve měli tovaryši požadavek aby losos byl k obědu maximálně jednou týdně. Koření bylo pro bohaté a přehánělo se jím. Šlechta tak dávala najevo své bohatství. Když čtu recepty třeba z 16. století, naházeli tam všechno možné
Nebylo to proto, že maso moc čerstvé nebylo, ale různě nasolene a uzene a tak mu chtělo dodat jinou chuť, ledničky nebyly.
Na Morave jsou, za moravsky narodni syr povazovane tvaruzky a v soucasnosti i smazene. Dokud jsem zil za ostnatym dratem, veril jsem, ze Morava je jedinym mistem kde jsou popularni a jsou pouze mistnim produktem a uz nikde jinde. Kdyz jsem poprve navstivil Rakousko a Nemecko, k memu prekvapeni jsem zjistil, ze i tam so' "tvargle" popularni a i tam si je delaji. V Nemecku me zejmena chutnaly kminove.
Jako národní jídlo bych to neviděl, ale zrovna včera jsem měl smažák do housky z nějakého nemeckého tvrdého zrajícího a smradlavého sýra a byla to bomba.
Zajímavé u podobných témat je, že jaksi zcela odpadá jindy oblíbený princip "sto lidí, sto chutí". Najednou každý básní o nějakých pochoutkách, ačkoli, pokud je chuť čistě subjektivní, to zcela postrádá smysl.
Však si nemyslím, že by své chutě někdo někomu nutil. Mě přijde fajn, popovídat si o tom co komu chutná....