Děkujeme za pochopení.
J69a43n 21S88u57c61h61a44r49d54a
Moc hezké, ale ten pravopis... ach bože.
J12i43r27i 32H70r86u67b19y
Ja rikam vzdycky, ze clovek je vsezravec.
A ja taky sezeru vsecko.
I54v87a51n95a 60L54a69n70c35e
Na smažený sýr jsem si nikdy nepotrpěla. Myslím si, že nemám problém se žlučníkem, ale po smažáku mi vždycky nebylo do skoku, a tak si ho nedávám. Alesmažený hermelín, tak ten občas můžu, ten je vynikající.
R23o57b84e41r42t 76K38ř34í76s61t28e39k
Pro mě překvapení, že fast food je považován za české jídlo. Vepřo-knedlo-zelo je určitě to hlavní jídlo v Čechách i na Moravě, ono vepřové souvisí i se zabijačkou. Je vidět, že autor je příliš mladý, než aby pamatoval prase v chlívku u každého domku.
F22i73l69i35p 24V14r58a15c89o59v61s43k93ý
Dobrý den, mrkněte :) Docent jídlo to má určitě poutavější, než kdybych se tu rozepsal.... A zabijačky... poslední jsem dělal minulý čtvrtek, viz. předchozí blog... + rodokmenem před Bílou Horu jsem ze selského , i ty chlívky z předrevolučních dob pamatuju dobře. Chystám někdy v budoucnu taky čtení o tom, na jakých jatečných váhách se zabíjel dřív a proč pěkně prorostlý bůček v obchodě v podstatě neseženete...
F72i29l68i72p 81V66r29a85c36o48v85s64k23ý
Díky všem za návštěvu a přeji vyvedený víkend :)
L69u65k88a97s 93F34i48k79r
Takovy rozpeceny Brie s cesnekem a susenymi cranberries ... Ale tatarak z divokého lososa je lepsi.
J24i81ř70í 46B49o20č64e44k
Už jsem to psal. Dříve měli tovaryši požadavek aby losos byl k obědu maximálně jednou týdně. Koření bylo pro bohaté a přehánělo se jím. Šlechta tak dávala najevo své bohatství. Když čtu recepty třeba z 16. století, naházeli tam všechno možné
M63i94l50a46n 68K56l68o61u94č94e97k
Nebylo to proto, že maso moc čerstvé nebylo, ale různě nasolene a uzene a tak mu chtělo dodat jinou chuť, ledničky nebyly.
J53a85r34o82m70i11r 44L92a26n91c65i36k
Na Morave jsou, za moravsky narodni syr povazovane tvaruzky a v soucasnosti i smazene. Dokud jsem zil za ostnatym dratem, veril jsem, ze Morava je jedinym mistem kde jsou popularni a jsou pouze mistnim produktem a uz nikde jinde. Kdyz jsem poprve navstivil Rakousko a Nemecko, k memu prekvapeni jsem zjistil, ze i tam so' "tvargle" popularni a i tam si je delaji. V Nemecku me zejmena chutnaly kminove.
R94i23c41h15a85r12d 44P26o19l30á90š83e90k
Jako národní jídlo bych to neviděl, ale zrovna včera jsem měl smažák do housky z nějakého nemeckého tvrdého zrajícího a smradlavého sýra a byla to bomba.
A24n75n11a 18H29u46s97a39r49o36v55á
Zajímavé u podobných témat je, že jaksi zcela odpadá jindy oblíbený princip "sto lidí, sto chutí". Najednou každý básní o nějakých pochoutkách, ačkoli, pokud je chuť čistě subjektivní, to zcela postrádá smysl.
F88i98l10i45p 15V26r48a51c96o68v55s33k37ý
Však si nemyslím, že by své chutě někdo někomu nutil. Mě přijde fajn, popovídat si o tom co komu chutná....
- Počet článků 655
- Celková karma 23,58
- Průměrná čtenost 2111x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...