Foto

J95a20n 26Š34i64k

26. 6. 2024 17:35

Já bych rozhodnutí nechal na Ukrajincích. Jestli se oni sami rozhodnou, že obětují třeba Krym, budiž: jejich věc. A my bychom je v takovém případě měli podpořit i v tomto rozhodnutí. V žádném případě by se však o Ukrajině nemělo rozhodovat v USA, Bruselu a už vůbec ne v Moskvě. Třeba k tomu Ukrajina dospěje, právě kvůli tomu, že jim bude chybět další generace mužů. Ale je to jenom a jenom jejich věc a nikoho jiného. Neměli bychom je přemlouvat k tomu či onomu, jen při nich prostě stát. Hezký den

Foto

Signifikantní pro dnešní dobu je, že těch co jsou rozhodně proti tomu Ukrajincům radit , ale přesto jim tu rádi poradí je i v této diskuzi dost...

MV

Mám za to, že natura Ukrajinců není stavěná něco vzdávat. Dost by mě zajímalo, co by na návrhy, ať se vzdají Ruskem okupovaných území řekli oni sami. Ostatní se mohou pouze domýšlet toho, co by Ukrajinci měli dělat, Filipe.

Foto

On to pan Vracovský bere podle nás. Smrádek, ale teploučko.

Foto

Ukrajinec se jen tak nevzdá, do dokazuje i současný boxer Usyk

JH

J21a27n 71H47a22r63v20a17n

26. 6. 2024 18:17

Souhlas, vidíme to sami - žádné odjezdy Ukrajinců od nás, z Polska, atd., válčit na frontu se nekonají. A zůstávají tady i přes restrikce ukrajinských úřadů. A ti na Ukrajině, kteří ještě neválčí, se schovávají před odvody. Nechce se jim do mlýnku na maso.

LU

Jaké jsou Ukrajinské děti ?

Ako každé deti, také ako ich ovplyvní rodina, škola, spoločnosť.

Foto

Díky všem případným návštěvníkům za diskuzi. Pokud možno bez podsouvání nějakých manipulací. K dosavadním námitkám jen jednu poznámku.

Situace v ochotě jít bojovat se proti prvním týdnům války změnila. Situace u odvodů, stupnující se restrikce proti odmítačům ( já nic z toho nezpochybnuji, jen to konstatuji...) jsou dostatečně vypovídající. Vzhledem k tomu, že během války se na Ukrajině volit nebude můžeme se jen domnívat co si většina Ukrajinců myslí. Nikomu neberu názor, že většina je pro vyhlazení celé generace na frontě, ale nesdílím ho. Večer se určitě zastavím odpovědět, bude li tady něco zajímavého. Pěkný den všem.

Foto

Neřekl bych, že stoupající restrikce o něčem vypovídají. Oni jsou i pod tlakem samotných vojáků, jejich počet se blíží milionu. Když váš syn bojuje, všemožně ho podporujete, sousedův někde chlastá a nijak ani nepomůže, tak budete vyvíjet nátlak, aby se tohle zarazilo. Tohle je válka a ne fotbal. Když prohrajete, i toho povaleče si vezme ruská armáda a už se ptát nebude. Pak vašeho vnuka atd. Situace u odvodů je teď taková, že na jednu bojovou pozici se hlásí 20 lidí, na nebojovou 45. 1/3 vojáků tvoří dobrovolníci. Odmítače velitelé nechtějí. Někoho takového po svém boku mít nechcete, když jde do tuhého.

IL

I44v40a82n65a 39L37a78n18c52e

26. 6. 2024 17:45

Souhlasím s Vámi, ta válka se nikdy neměla rozpoutat. Mělo se tomu zabránit hned v počátku, ale všichni dělali mrtvé brouky.

Foto

Ta válka se ale nerozpoutala sama. Tu válku rozpoutali rusáci. A je ostuda celého demokratického světa, že Ukrajině více nepomáhá. Pokud rusáci na této hrůze, kterou rozpoutali, něco vydělají, tak nepřestanou. Dají si chvíli oddych a začnou znova. Někde jinde a s někým jiným. A tak dokola.

Foto

Ať se jedná o míru, ale uzavřít ho na stávající bojové linii je horší než Korea. je to jako kdyby se uzavřel mír koncem roku 1942.

Jinak Ukrajinky také učím (kupodivu na můj obor zatím žádný chlapec nepřišel), příliš se neliší. Utírají tabuli, jsou zvyklé bušit se a jsou aktivní.

Foto

Já mám mimo hlavní výuku taky soutěžní družstvo... momentálně je tam 5 dětí z Ukrajiny, jeden poloviční Nor a dva Češi... "Naše" děti taky rády soutěží, ale volí si snažší disciplíny. Soutěžní kuchařina je dlouhodobá dřina... Zvlášť pro kategorie, které se učí. Rutinérům senoirům stačí makat "jenom" při samotné přípravě....

Foto

Mezinárodní právo platí pro všechny stejně. Výzva OSN z března 2022, k okamžitému stažení ruských vojáků je jednoznačná.

"Mimořádné zasedání Valného shromáždění OSN přijalo poměrem 141 ku 5 hlasům rezoluci, v níž ostře odsuzuje ruskou invazi na Ukrajinu, požaduje okamžité ukončení bojů a stažení ruských vojáků."

Existuje tedy velmi dobré, praktické řešení: Ať Rusko neprodleně ukončí svoji agresi proti Ukrajině. Ať se agresor, který zločinným způsobem porušil mezinárodní právo, neprodleně stáhne ze všech obsazených území. A ať Rusko také neprodleně navrátí unesené ukrajinské děti. Ukončení utrpení lidí postižených válkou - a zejména dětí - tak může být rychlé a účinné.

Zůstávám přitom v naprosté úctě vůči všem, kdo pomáhají zmírnit utrpení lidí. Jsem hrdý, že naše země pomáhá Ukrajině množstvím nejrůznějších aktivit, jak oficiálních, tak dobrovolnických, občanských, charitativních, včetně nezměrného množství různých podob pomoci na osobní úrovni, prostřednictvím malých skupin a jednotlivců. Jsem hrdý na to, že Česká republika prokázala tak velkou otevřenost přijetím lidí, kteří z Ukrajiny uprchli před válečnými hrůzami. Místa, kde tito lidé ve své vlasti donedávna žili v pokoji a míru, jsou dnes totálně zničená, celá města jsou srovnána se zemí, vesnice rozbořené a vypálené, atd. Oni fakticky nemají, kam by se vrátili.

Filipe, děkuji Vám za tu pomoc, o níž píšete.

Foto

J36a59n 89A19n78d84r52l76e

27. 6. 2024 21:20

osobni zkusenost je nenahraditelna, take je mam a ty dobre jednoznacne prevazuji , Tobe Filipe nejen za clanek

  • Počet článků 675
  • Celková karma 21,17
  • Průměrná čtenost 2116x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik