Jak se píše a fotí kuchařka?

Někdy je to na krev, někdy psina...Někdy jdete domů a sotva funíte, někdy jdete a máte hlad....Ale nakonec to určitě stálo za to...

Vidím to jako dneska.

Horký den přelomu června a července loňského roku, sedíme s kamarádem v kuchyni u Marušky Formáčkové, kterou najednou napadne "A kluci, proč vy jste ještě nikdy nenapsali žádnou kuchařku?"

Moc se nám to nezdá, kuchařek je dneska plno.Ale Maruška je stejně zkušená spisovatelka na volné noze jako pokušitelka "Ale to chce jen téma, aby nezapadla.." To se nám zdá jako slovo do pranice. A jelikož kamarád je pyšným otcem v té době skoro ročního Dominika, tak do dvaceti minut víme, že budeme psát kuchařku pro všechny syny, kteří si jednou budou chtít uvařit...

Žádná michelinská kuchyně, jednoduše polopaticky a s mnimálním použitím nádobí (vždyť, kterej chlap by to taky chtěl umývat...)

A nejen recepty živ je člověk.Kuchařka bude mít i řadu praktických rad jak se v kuchyni chovat ve chvíli když.... Účinnost některých textů zkouším i zde na blogu. A moje rady jsou k nezaplacení, třeba si někteří z vás vzpomenou, že když nám hoří pánvička, nečůráme do ní...

A Tohle je Domča, který nás kuchařkou provede.Případné dámy toužící po tak krásném dítěti musím ovšem zklamat, tatínek je zadaný...

Domča

Focení některých jídel jsou neskutečná muka, ne vše na fotkách můžete sníst, používají se lak na vlasy, nebo třeba motorový olej aby to dobře vypadalo...jako v případě tohoto pomalu pečeného kusu flákoty...

pomalu tažená kližka

Ovšem občas se zadařilo a třeba z pečeného kuřete, které takový facelift  nepotřebovalo zbyla jen hromádka kostiček...

kuře

jsme plzeňáci.... Bůhví proč mají všude bramboráčky, jen u nás máme vošouchy...

Vošouchy

Les je místo, kde zrelaxuje tělo a duše... navíc já sám jsem houbařský fanatik a postavit se čelem zvěřině také umím...

Steak zvěřina

Nakonec stejně dojde k nejhoršímu a Dominik nebo kterýkoli z vašich synů, bude chtít ulovit babu, no na tohoto lososa by se mu to mohlo i povést...

Losos marinovaný v červené řepě

A jak se tedy píše taková kuchařka?

Občas se pohádáte mezi sebou, občas s vydavatelem, ale nakonec se všichni můžeme poplácat po zádech a těšit se na novotou vonící výsledky naší práce...

(Nic proti e knihám, ale ta vůně čerstvé knihy nejde nahradit.)

A na závěr vám můžeme zapózovat :)

Autoři palcují :D, aneb reklama na spokoijenost

Díky a ahoj Filip.....

Blog je publikován s vědomím administrátorů jako informační o tvorbě zdejších blogerů.Díky :)

Autor: Filip Vracovský | sobota 25.1.2020 15:54 | karma článku: 21,77 | přečteno: 541x