Hlupáci , foťte si selfíčka a nechte mláďata na pokoji....

Díky předem....  Taky máte někdy dojem, že některé jedince milovníků přírody nakladla mezi její skutečné ctitele  Kukačka ? 

Nemám vůbec nic proti sociálním sítím a životu na nich.. Skvěle pomáhají při práci, dá se na nich odreagovat....   Skutečné soukromí či intimitu na ně ale nedávám....

Když jsem na dovolené, neulehčuji bytařům živobytí  rozjásaným sdílením faktu, že právě překračuji hranice Burundi.  Ani večeři při západu slunce na Makarské nedávám online. To málo co ze soukromí nasdílím, nasdílím s odstupem. Ovšem skutečný domov nedávám nikdy. Takže kdo chce poznat Haničku, nebo náš balkon .... Musí osobně. 

Vůbec už nezmiňuju skutečnost, že nezveřejňuji své citlivé osobní údaje. Tedy nejen své, nedávám nikam ani fotografie vašich dokladů, či čísel k účtům. Bohatě stačí co je dohledatelné i bez mého snažení.

Někteří z nás jsou už ovšem "virtuálem" zasaženi natolik, že ztrácí naprosto orientaci v naprosto běžných situacích, které život přináší. 

V létě je děsí teplo, v noci tma. 

Stejně tak mají dojem, že je třeba dokumentovat ranní cestou na záchod a večerním usínáním konče cokoli co dělají.  Za trochu lájku šel bych v světa kraj.... Tak to vidí nejeden z nich. Chudák Vrchlický je v tom zcela nevinně...

Stejně instantní, jako tyto reportáže jsou pak jejich city na které lajky chytají. Cokoli čím lze ostatní dojmout je docela dobrá vábnička. 

Pokud někdo z nich čte můj blog, rád bych mu něco řekl. 

"Kreténe,  za ty fotky s mláďaty zaplatí většina z nich životem. Je jedno jestli mají peří, nebo srst. Ke spoustě z nich se už rodiče kvůli Tvé Idiocii nevrátí a zemřou hladem nebo zimou... Díky za pozornost a začni myslet. "

Jinak ti normální ví, že tohle není můj první blog o našem zhovadilém chování v přírodě. Jelikož jsem měl štěstí, že jsem v ní mohl vyrůstat, není mi cizí a znám, alespoň základy jejího fungování.... Tuším však , že nebude ani poslední....

Citlivým povahám se omlouvám za použití vulgarismů. Nicméně se domnívám, že jsou zcela na místě...

 

Autor: Filip Vracovský | čtvrtek 25.5.2023 8:20 | karma článku: 36,02 | přečteno: 3683x