Gastronomie má devět životů, fotky nejen jídel....

Protože dobrých zpráv není nikdy dost ...... Musím se o některé z nich občas podělit. Skutečnost, že gastronomie není v žádných předsmrtných křečích je jednou z nich....

Jasně. Poslední tři roky jsou pro nás v oboru výzvou a to čím procházíme není zrovna růžová zahrada. Tak tomu ale v nejrůznějších zlomových obdobích vždycky bývá. Nějaké pojetí podnikání v gastronomii zaniká, ale přichází nové možnosti. 

Jedna věc nicméně zůstává zcela konstantní. Jen skutečně dobré jídlo si najde zákazníka v každé době. O tom studentům na naší škole přijel nejen vyprávět jeden z nestorů našeho cechu a šéf Staré Gardy Asociace kuchařů a cukrářů ČR Jiří Eichner.

J. Eichner

Dneska jsou kuchaři oblečeni všelijak, ale krásu klasické kuchařiny stále nejlépe reprezentuje bílý rondon. Mistr řemesla je toho živým důkazem a zapózoval rovněž i pro čtenáře blogu...

J. Eichner

Se Starou Gardou na školu dorazila rovněž velká spousta artefaktů ....

Historické jídelní lístky...

jl
jl

Kuchařky, některé skoro dvě stovky let staré...

černá polívka

Slavnostní meníčka , některá rovněž z 19. století...

menu

Takovéto menu se v Praze servírovalo v den narozenin Františka Josefa...

Císařské narozeniny

Ne, na fotografii se nenachází sada mučících nástrojů.... Jsou to historické kuchařské pomůcky.....

Mučírna ?

Kdo chce může čelit výzvě a v diskuzi si tipnout, k čemu to slouží... ( sloužilo)

Hádanka 1
Hádanka 2

Ovšem nejen historií živ je člověk. Minulý týden jsme se účastnily studentského klání na soutěži Gastro Kroměříž 2023... 

A nutno říct, že budoucnosti se opravdu nebojím...

Soutěžní surovinou byla vepřová pečeně ve dvou technologických úpravách.

Oceněné jídlo

Vítězné jídlo..

Vítězné jídlo....

Kuchařské soutěže se mimo absolutních umístění bodují a oceňují pásmy. Trénink našeho Sama, který skončil celkově pátý a ve stříbrném pásmu, což byl na první soutěž krásný výsledek....

Vepřová pečeně, fáš z vepřové pečeně v bránici, křenová omáčka, dýňové lívanečky a jablko s ořechy.....

Trénink

Fotografům se opět omlouvám za mé kompozice ...

A se všemi se těším zase někdy ...

S odvážnými hadači pak na diskuzi....

 

Autor: Filip Vracovský | středa 15.3.2023 23:13 | karma článku: 19,78 | přečteno: 532x