Drzý řízky a neposlušný vdolky

Tak se mi to konečně splnilo, vlastním takovou síť restaurací, že Karpíšek může jen závidět, svět pánviček a rendlíků mi leží u nohou...

Léta dřiny, hektolitry kávy a pytel pilulek konečně nesou své ovoce.

Ve svých restauracích umím obsloužit kdekoho a laťku gastronomie sunu výš a výš.

Jestliže se o některých lidech tvrdí, že rozdělují národ, já jsem jej sjednotil a zkulturnil.

Pod zástavou vidličky a nože třepotající se nad davem hladových strávníků.

Byla to nejdřív vize šílence a sklízel jsem posměch investorů.Od prahu jejich dveří jsem byl tolikrát odkopnut jako prašivý pes, ale měl jsem svou vizi (a taky ty pilulky, že ano..), které jsem věřil a vytrval.

Ale posměváčky už dávno přešel smích.

 

Davy dělníků v montérkách usedají den co den k oblíbeným obědovým specialitám z mých jídelních lístků.

Dršťková emulze s prachem z bílého pečiva a konfitovaným česnekem.

Klobásová pěna s hořčično křenovou oplatkou.

 

 A bílé límečky usedají k sofistikovanějším chytákům jen o pár stolů vedle.

Kostka ve skluzu máčená v omáčce z papoušků Ara.

Zmrzlina z argentinského steaku s polským přelivem

(Ano na přípravu této speciality padají poslední hektary deštného pralesa, ale to těm salóním bojovníkům za eko žílu netrhá a doslova se rvou o místo u stolu.)

 

A pro dámy máme rovněžněco do zobáčků.

Bio siláž s ranní rosou.

Nebo interesantnější Salátek ze sýrem z rozdojeného kozla.

A nestíháme, a plaveme... ty davy se nedají zvládnout, tlak mi letí až někam k nebesům, pálí to na prsou aaaa Bum!

 

Natřel jsem si hlavou takovou o noční stolek, až se mi rozsvítilo.

Jsem rád, že nevlastním sítě restaurací větší než Tomáš Karpíšek.

Ale hlavně jsem rád, že většina lidí je ještě normálních a k obědu si dá drze na másle smaženej řízek, nebo neposlušně dobrý vdolky.

Ono, když se nic nepřehání, jíst se, pokud není člověk nemocnej  má klidně všechno.

Navíc i ta naše tradiční kuchyně se dá vařit celkem zdravě.Třeba národní poklad v podobě svíčkové, když se ji naučíte zahustit jen zeleninou a nějaký dobrý knedlíček třeba ze špaldové mouky, nemůže vás pochvala spokojených strávníků minout...

 

Díky a ahoj Filip.

 

 

Autor: Filip Vracovský | pondělí 29.7.2019 9:47 | karma článku: 30,75 | přečteno: 1107x