IB

Šikovní studenti, všechno to vyfotografované jídlo na talířích je lákavé, mňam!

Foto

Práda, Filipe!

A teď si holt musím jít namazat chleba sádlem a pokrájet na něj cibuli.

Foto

Díky a dobrou chuť... já si na něj dívám tu jarní a ještě ředkvičky...

Foto

Filipe, vypadá do dobře a nejspíš to bude i chutnat ... ale doma to raději zkoušet nebudu. Zůstanu u té kuchyně, kterou jakž takž zvládnu.

Foto

Kéž by víc oborů mělo takhle zapálené učitele.

Vašek

Víte, Filipe, vypadá to nádherně... jenomže já jsem prostě na tu svíčkovou se šesti knedlíkama, pečenej bůček se zelím atp. Poloprázdnej talíř ve mně a priori navozuje pocit hladu.

Já vím, už jste mi to jednou vysvětloval, tohle je něco jako "pohledová" gastronomie, která se nepochybně dá i jíst - a bude to stoprocentně i chutnat - ale nezasytí.

Já teď budu prudce vtipnej: vaše fotografie jsou jako vláda pětikoalice. Alespoň podle jejích výstupů navenek je její práce nádherná, bezchybná, dokonalá. Chuťově stoprocentní.

Jen ten jeden takhle krásně naservírovanej talíř k životu prostě nestačí.

Jsem přesvědčen o tom, že mi rozumíte.

Foto

Zdravím Pavle... Rozumím tomu, že každý má svoje...

Každopádně degustační menu se servírují ve více chodech a menších velikostech právě proto aby se dala vůbec zvládnout sníst. I tak se do hostů nehrnou pod tlakem , protože v zátahu by to normální člověk dal jen těžko...

K politikům bych takové mistry oboru nepřirovnával... Navíc oni svíčkovou , nebo bůček udělají... A dokonce lepší, než kuchař Na růžku ... Ale ten kuchař z růžku neumí vařit takhle... To je nadstavba na základ. A člověk se to nenaučí přes noc...

Díky a fajn den :)

  • Počet článků 655
  • Celková karma 23,56
  • Průměrná čtenost 2111x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik