Foto

Ahoj. Striktně rozlišuji.

A/ Jdu na menu na oběd. Požaduji rychlost (nemám čas hodinu sedět a plkat, musím do práce). Volím osvědčené hospody okolo, vím, co dostanu na talíř, že je to přiměřeně chutné a stačí to.

B/ Jdu za zážitkem. Hledám, co mají na lístku předem na internetu, koukám na recenze, které psali jiní. A čekám gurmánský orgasmus.

Foto

Ahoj, to rozumný přístu zkušeného gourmeta :)

Foto

Cez obed je to len "obyčajné" stravovanie, ja hľadám vždy niečo ľahšie lebo sedím u počítača. A za riekou Moravou som raz narazila na "Játra pána starosty" a odvtedy napríklad vnútornosti nemôžem

ZH

U nás ve městě před rokem otevřel chlapík pivnici. Má tam zásadně řemeslná piva z malých pivovarů, snaží se mít na čepu průřez různými styly, aby si každý mohl najít to své. Když pivo dojde, smaže záznam na tabuli a napíše nové. O pivech dokáže dopodrobna vylíčit jejich charakteristiku a tak dále, aby měl člověk představu, co může čekat. Obsluhu samozřejmě zaškoluje také, aby uměla hostům říct, co je v nabídce.

Jinde jsem se setkal i s tím, že obsluha neměla nachutnané ani jídlo, které roznášela. Když jsem začal pivem, nezřídka jsem se setkal i s tím, že obsluha nevěděla o pivu skoro nic, i když tam měli nějaké speciály.

A perlička. Slečna se ptala, co si dám. Já - Prazdroj. Ona dost zaskočeně - a máme to? Já - jo, máte. Odešla se zeptat, a pak ho přinesla.

Foto

Ano, bohužel celý segment se potýká s nedostatkem kvalifikovaného personálu. Tohle je pak následek...

Foto

Já to dočetl až do konce a přitom slintal jako anglický buldok

Foto

To mi připomíná ten kreslený vtip, jak číšník přináší krajíc chleba a džbánek vody a ptá se překvapeného zákazníka: "A co jste si pod názvem 'Babinského mls' představoval?"

Foto

Není nutné chodit daleko do ciziny. Milovníci steaků si u nás v Česku dají s chutí dobře vyzrálou "veverku".

Foto

Ty tvoje gastro blogy mám stejne nejradši.:-)

Jsem videla na fcb pěkné meme. Dva lidi u stolu a "Můžete nám donést jídelní lístek?"

A na druhé fotografii lístek vrací a:"Dvakrát smažák!"😀

I takhle to leckdy může dopadnout:-))

MK

Jsem velmi konzervativní konzument a máloco je mi tak nepříjemné, jako nové chutě. Soupis surovin a omáček vítám a z takového jídelníčku je radost si vybírat.

Naproti tomu výrazy z druhé části blogu mě děsí. Jejich výskyt v jídelním lístku ve mně vyvolává pocity hrůzy a z takové restaurace prchám třetí kosmickou rychlostí.

JH

J96a22n 49H95r67u72š31k76a

3. 7. 2024 7:59

Nejlepší jsou doslovné překlady jídel v menu do angličtiny – a to nejen v ČR, kde jsme na to experimenti:)

Foto

Tak to jste docela trefil a s dovolením použiju příště :)

  • Počet článků 677
  • Celková karma 21,36
  • Průměrná čtenost 2122x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik