Co nám servírují naši politici

těsně před zahájením okurkové sezóny očima gastronoma  a labužníka.Pokud máte dojem, že jsem se zbláznil, asi  je oprávněný...

Prezident Miloš Zeman.

 

Nepouští se na tenký led pochybných experimentů.Snad s výjimkou svého vyhlášeného dezertu (Becherovková zmrzlina s tabákovou oplatkou) zůstává věrný čínské kuchyni do které mu občas proskočí pirožek či soljanka. Ale v jeho podání to působí zcela nenásilně.A to ještě tolik toho zůstává v čínské gastronomii neobjeveno...Jistě se těšíme i na degustační menu, které si při svých četných studijních pobytech pan prezident připravuje na téma Stabilizace společnosti.Termín zatím není znám, nicméně fanoušci tohoto gastro bonviána doufají už v dnešní Letnou.

 

 

Premiér Andrej Babiš

 

Umí v podstatě všechno na nejvyšší úrovni, a skvěle se naučil českou bramboračku.Jeho zásluhy na popularizaci koblih jsou neoddiskutovatelné. A navíc... Čapí klofáky na tvarohu z dotačního vemínka mu ve Francii vynesli dvě Michelinské hvězdy.O tom si já můžu jen nechat zdát a užírat se závistí.Letos sice o jednu přišel, ale to je jen kampaň a může za to určitě ožrala Kalousek.

 

 

Ivan Bartoš

 

Je mladý a perspektivní.To že si jeho legendární marjánkový guláš další dolaďují mnohem kontroverznějšími perníkovými knedlíky ho netrápí.Jako zástupce nastupující generace umí oslovit i nerozhodnuté strávníky a to je jistě plus.

 

Petr Gazdík

 

Zemité recepty našich regionů vyměnil za stylové vaření a okouzlení Rakouskou kuchyní.Tak uvidíme jestli prostý lid vymění smaženou krkovičku za Wiener Schnitzel a svůj vývar s knedlíčky za Tafelspitz.O popularitě štrůdlu zvlášť u těch co nemusí výše zmíněnou koblihu nelze pochybovat..

 

Jiří Pospíšil

 

Bohužel jeho nemastně neslanou kuchyni nelze moc doporučit.Kdyby to občas neopepřil ex šéf Kalousek, bylo by to smutné pochutnání.Vyhraněný postoj k odmítání čapích specialit to nezachrání.

 

Václav Klaus ml.

 

Národnostní kuchyně vyšperkovaná o ruské vlivy. Na elán nového šéfa je radost pohledět. Co si ale představit pod názvy pokrmů jako jsou Staročeské bliny, nebo Tradiční Český bořšč? A kdo to bude jíst? Necháme se překvapit.

 

Petr Fiala

 

Rád by vařil anglickou kuchyni.Ale má to dva háčky, nebo spíš přímo háky.Náš konzument není její strohosti nakloněn a rovněž jemu do mužnosti Margaret Thatcherové troška schází.Tak uvidíme kolik strávníků si díky šeptandě o kvalitním řemesle nakonec najde.

 

Tomio Okamura

 

Krom dovozu kvalitních japonských polotovarů navazuje rovněž na kdysi vyhlášenou práci ex šéfa Sládka. Ale jelikož odmítání Cikánské pečeně již je trochu vyšeptalé téma, odmítá Kebab. 

 

No, a pokud na někoho nedošlo, tak třeba příště.

 

Díky a ahoj Filip.

 

 

 

 

 

Autor: Filip Vracovský | neděle 23.6.2019 6:32 | karma článku: 30,61 | přečteno: 3130x