Bez mozku to nepůjde ani v budoucnosti.

Průvodním jevem nenadálé krize je, že zrodila tuny laických kazatelů. Z jejich kydů je mi mírně řečeno lehce nevolno.

Sociální sítě zaplavila mraky laciných mravoučných patetických výkřiků reagujících na dnešní situaci.

Když je mírně shrnu, mají nás naučit vážit si jeden druhého, úctě ke staří, k rukodělné práci... návratu ke kořenům atd. atd.... Nejsem si úplně jist, zda nás úctě ke stáří má učit virus, které právě starší hubí skutečně ošklivou smrtí. Pokud malinko použiju tu divnou hmotu v hlavě, musím to přeci vyhodnotit jako nesmysl, nebo?

Rovněž tklivé povídání o tom, jak se učenci budou muset chytit motyček a rýčů, neboť vědomosti nebudou už potřeba... Vždyť jich je stejně většinou využíváno k týrání lidí, nebo přírody...což? Hurá tedy, vrátíme se ke kořenům.

Nechci nikomu brát radost, ale na toto řešení máme příliš málo jeskyní a políček, neboť i po koronaviru tu bude na tohle provedení  příliš mnoho lidí. To by musela přijít podstatně libovější pandemie, aby to fungovalo. Naopak, budou to technologie, kdo nám dají v budoucnosti šanci.

O tom, že se svět dozajista změní nepolemizuji. Jen pokud se někdo těší, že v něm nebudeme muset používat mozek a začal s tréninkem již nyní nesouhlasím. Sám jsem věřící člověk, ale nevěřím, že by nás Bůh vodil na loutkách jako bezduchá hovádka. Přičiň se a Bůh Ti pomůže. Takhle jednoduché to je. Čekání na zázrak ještě nikoho nespasilo.

K úctě ke starším je zkrátka nepotřebuji zabíjet. K ohleduplnosti k přírodě i jeden druhému se nepotřebuji vracet do pravěku. Pevně věřím, že tak to i v této vyhrocené situaci má většina z nás...

Díky a ahoj Filip.

 

Autor: Filip Vracovský | pátek 3.4.2020 6:50 | karma článku: 24,32 | přečteno: 642x