Babišův konec? Dlouho jsem se tak nenasmál.

Spíš si připadám jak Alenka v říši divů z toho jakým způsobem se vykládá výsledek Senátních voleb....

Drtivé vítězství tzv. demokratických sil Nadvláda Anoistů se drolí a dostává obrovské trhliny....Komunisté mimo senát. Hurá zakřičel jsem v sobotu večer tak až jsem vzbudil spoustu okolo spících sousedů a rozběhl se bouchnout láhev bublinek. To se musí zapít.

Ne, nespadl jsem z Marsu. Jen jsem včera se studenty z naší školní firmy vařil svatbu.. Takže jsem krásně za svitu hvězdiček vyrazil z domu kolem páté ráno a k počítači se dostal za svitu těch samých hvězdiček když už do půlnoci mnoho nezbývalo. S pocitem dobře odvedené práce jsem se pohodlně usadil u počítače a následovala výše popsaná scéna.

Ve chvíli, kdy jsem spatřil volební účast necelých sedmnáct procent, spadla mi čelist.Teda pánové průvan v politice skutečně vypadá jinak. Z hlediska voleb do parlamentu  rozhodně. Ano, některé trendy jsou dlouhodobější a dá se z nich vyčíst jejich potvrzení. ODS se pomalu ale jistě vrací. Komunisté mizí a nových bojovníků nikde nevidět. ČSSD visí nad propastí na velmi tenké niti.

Ovšem ve vztahu k Ano to nevypovídá o ničem. Jejich volič se na to prostě vydlábl.Senát ho nezajímá. Ve chvíli kdy jsou všichni proti  má stejně  jen velmi malé šance.  Ale nepochybuji, že před před parlamentními volbami proběhne jejich mobilizace v úplně jiném počtu. A ještě si Andrej Babiš nasadí trnovou korunu. Za komunálky. Kde leckde přes jasná vítězství jsou prostě vyšachováni. A leckde bohužel ne ve prospěch morálních autorit. 

Sice nechápu jak si jako premiér může dovolit takhle halasně volby ignorovat a sám ani nevolit. Hodně to něm svědčí. Ale někde vzadu v hlavě tomu rozumím..

Díky a ahoj Filip.

Autor: Filip Vracovský | neděle 14.10.2018 7:23 | karma článku: 46,06 | přečteno: 16789x