Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

25. 7. 2011 5:23
Vysvětlete mi, proč trestní odpovědnost hned míchat se sexem

Proč k tomu hned nepřidat další, třeba řidičák na náklaďák od 14 let? Dítětem je podle mezinárodních dohod jedinec do 12 let. Trestní odpovědnost od té doby by mohla projít bez protestů. S tím sexem se mi to nelíbí, hlavně proto, aby děti měly děti i když ještě za sebou nemají ani základní školu mi připadá uhozené.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

26. 7. 2011 19:20
Re: Vysvětlete mi, proč trestní odpovědnost hned míchat se sexem

Pokud čtrnáctiletý ví, že se nemá vraždit a loupit a je schopen nést důsledky, pak je schopen i pochopit, že sex v tomto věku není v pořádku. Na druhou stranu nemá smysl trestně stíhat někoho, s kým se DOBROVOLNĚ a SVOBODNĚ vyspí dítě mladší 15 let. Neříkám, že to je v pořádku, ale trestné by to být nemělo. Něco jiného je zneužívání dětí, ale to by měl odlišit právě soud.

0 0
možnosti
C

carolusI

25. 7. 2011 1:00
Dnes jsou

děti poměrně vyspělé a poučené. Ve dvanácti už zcela jistě ví, že krást a vraždit se nesmí. Pustit čtrnáctiletého vraha s odůvodněním, že není v tomto věku schopen posoudit závažnost takového činu? To by musel být naprosto dementní. A pokud se týče sexu z mládí si pamatuji, že někteří kamarádi i kamarádky ho úspěšně provozovali už od deseti. Tehdy to občas končilo výpraskem, ale velkou vědu z toho rodiče nedělali. Dnes se ze všeho dělá problém, ale z náhodně zaslechnutých poznámek mládeže usuzuji, že se tak moc nezměnilo. Jen se veřejným přetřásáním takových případů ukájejí perverzní mravokárci.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

24. 7. 2011 21:35
Tu sexuální hranici bych ponechal,

ale zrušení hranice trestní odpovědnosti bych doporučoval. Sice mi teď celá řada pseudobumanistů bude vysvětlovat, že mladí jedinci vlastně ani nevědí, co spácháním vraždy nebo přepadení udělali, ale je to nesmysl. A rozhodně bych byl proti tomu, aby o trestní odpovědnosti rozhodoval soud. Měl by být stejný metr pro všechny. Pokud by totiž o tom rozhodoval lidský činitel, výsledek rozhodnutí by se mohl v podobných případech diametrálně lišit.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

24. 7. 2011 21:52
Re: Tu sexuální hranici bych ponechal,

Když udělat A, tak i B. Když má někdo odpovídat za to, že ve 14ti vyloupil samoobsluhu, tak může i bez následků souložit. Obojí nechť určí soudní znalec.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

24. 7. 2011 21:30
Není to chyba v zákoně, ale v režimu polepšoven

Ony se sice jmenují "Dětský domov", ale slovíčkařit nehodlám. Kdysi jsem měla známost s učitelem z psychiatrické léčebny pro děti a tam gauneři dostávali za každou prkotinu takový nářez, že se nemohli dočkat, až je zase vrátí do jejich polepšovny.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

24. 7. 2011 21:53
Re: Není to chyba v zákoně, ale v režimu polepšoven

Jmenují se diagnostický ústav.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

24. 7. 2011 21:06
Tu slečnu...

...bych do toho netahal vůbec, to by nemělo být trestné. :-P Trestní hranici bych zrušil pouze u násilných a závažnějších majetkových trestních činů, ne už např. u trestních činů z nedbalosti, t.č. pomluvy a podobně. Každé děcko má morální "právo" páchat pitomosti typu vypuštění rybníka nebo odbrždění sousedova auta ve svahu, to prostě k dětství patří. Vznikne-li takovým jednáním dítěte finanční škoda, ať je přenesena na rodiče, oni už si to doma vyřídí. ;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 7. 2011 20:53
a nechtěl by jste toho od našich soudů moc?

Ty sotva zvládnou  to co mají napsáno přímo v paragrafech, a ještě se jejich rozhodnutí stupeň od stupně mění.Jak by jste na nich mohl chtít aby nějak řešily individuální přístup bez ohledu na věk? Řekněme že prvotní soud dojde k názoru že 14 letý pachatel, už dostatečně chápe závažnost a nebezpečnost svého chování, takže ho odsoudí natvrdo. Obhájce se pochopitelně odvolá,odvolací soud dojde k jinému názoru že pachatel ještě ve svém věku 14 let závažnost a nebezpečnost svého chování nechápal.takže ho propustí....

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.