S-K:Všichni pečení holubi už přistáli, obloha je zase čistá - Řecko

"Krmení je sežráno, kosmonauté přistáli", zpíval kdysi folkový zpěvák Pepa Nos. Odboráři z Řecka se poprvé mohou stát hybnou silou pokroku. Jak to?


O míře řecké prožranosti už tu prolétlo tolik článků, že přepočítáno na pečené holuby, by jim byla obloha malá. Zajímavé jsou ale i poslední události. Řidiči nechtějí konkurenceschopnost, pumpy by nabízeli turistům PHM jako diví, ale sucho, prázdno.

Vláda konala a konečně protáhla údy vojáků, kteří chvíli nemusí zasypávat jámy, které před tím vykopali ani rovnat prádlo do komínku. Budou zajišťovat zásobování, případně asistovat policii při pacifikaci odborářů.

Situace se tak nejen vyostří, ale asi ani nedojde k žádným zvláštním ústupkům ve vládních opatření. Řecko spadne z oblaků blahobytu na zem plnou silou a to rovnou na prdel. Úsporná opatření budou daleko víc bolet, ale jejich preventivní účinek funguje už nyní.

Když v EU řeknete Řecko, opotí se nejeden soudruh. Srdnatá prohlášení o sociálním státě jsou pro jistotu odložena a na výsluní se derou političtí dravci, kteří už žádné holuby nechtějí nechat vzlétnout. A to i v zemích s tradičně připrděným reálným socialismem.

Nebýt odborářů, kdoví jak by to dopadlo, možná že nějakou kompromisní dohodou. Fuj. :-)

No, řekněte, nejsou to zlatí kluci?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Volko | úterý 3.8.2010 13:37 | karma článku: 21,44 | přečteno: 2160x
  • Další články autora

Vladimír Volko

Můj den blbec

17.9.2016 v 13:23 | Karma: 21,23

Vladimír Volko

Překoučovaná doba

6.3.2014 v 17:21 | Karma: 20,50