S-K: Umím udělat z české ekonomiky světovou jedničku!!!

Asi jste už zaslechli, že odhad růstu české ekonomiky se letos koná jen kolem 1,5% a na příští rok se odhaduje na 2,8% místo původního odhadu 3%! Zkrátka růst HDP je menší než bychom chtěli. Je-li opravdu tohle náš problém, pak mám vysoce účinné řešení.

Zaručený návod na vysoký růst HDP

  1. Podnikatel či firma svého konkurenta označí za idiota a poradí mu, aby při takové úrovni amatérismu, při jakém vykonává svou činnost, raději dělal něco jiného, nebo ideálně zcela skončil.
  2. Jak se říká "rada nad zlato", proto si svou radu náležitě ocení a vystaví si za tuto radu fakturu ve výši 250 000 Kč. (Kdo zná tarify ministerských poradců, jistě uzná, že se nejedná o nijak přehnanou částku) :-)
  3. Oslovený konkurent rozezlen touto radou mu odvětí jinou radou: "Ať se svými rozumy táhne do háje, a že úplně ideální by bylo, kdyby naopak on nezacláněl na trhu a šel se pást."
  4. No, a protože jeho rada určitě není o nic lacinější, vystaví mu fakturu na stejnou částku. Jen ať vidí, provokatér!
  5. Částky si mohou vzájemně zaplatit nebo vydobropisovat, jak libo.
  6. Stát z těchto faktur nedostane ani korunu, ale hrubý domácí produkt vyroste o 2x 250 tisíc, tj. půl milionu. Přátelé, když se vzájemně všichni pošleme do "vítekam" a přiložíme fakturu, můžeme z toho tuhle zemi dostat! :-) Ano, ekonom, by mě asi dostal z omylu. Ale upřímě, neděsí Vás tak trochu, že metodika posuzování výkonnosti národních ekonomik nepříliš převyšuje věštění z křišťálové koule s černou kočkou na rameni? Já přiznám, že mě ano.
Autor: Vladimír Volko | úterý 4.10.2011 14:26 | karma článku: 18,79 | přečteno: 1213x
  • Další články autora

Vladimír Volko

Můj den blbec

17.9.2016 v 13:23 | Karma: 21,23

Vladimír Volko

Překoučovaná doba

6.3.2014 v 17:21 | Karma: 20,50