Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

S-K: Typologie bloggera

Přeliv témat od nebohých politických nepřátel v předvolebním období k samotným osobám páchajícím blogové dobrodiní se v těchto dnech nedá přehlédnout. A tak slovní zápolení o to, jestli je větší wocas blogger, diskutér nebo admin plní stránky blog.idnes a vytvářejí vlastně novou virtuální politiku, která tu skutečnou tam venku mimo "bajty" ani nepotřebuje. Kdo jsou však ti, kteří tuto novou realitu aktivně tvoří?

Politický komentátor

Tento tvor se vyznačuje obdivuhodně přesnou schopností identifikovat nepřítele. Diagnóza příčiny jakéhokoli zla je rychlá, přesná a neomylná. Jako u většiny savců i zde můžeme nalézt různé poddruhy:

  • Komentátor osobnostní - na vybraném spasiteli demonstruje převeliké dobro, které nás čeká...pokud přemůžeme svou tupou debilitu a pochopíme jeho výklad.
    Ještě oblíbenější variantou je komentátor osobnostní mínus, který nás varuje před ďábelskými svody konkrétního politika a jako bonus přidá pár rad, co by s ním bylo nejlepší udělat. Je to samozřejmě dobrák a je, pokud jde o viníky, roztomile konkrétní.
  • Komentátor levopravý - vznikl jako vývojová větev předchozího druhu postupným zobecněním nezvratných pravd. Dokonale vás během pár odstavců dostane do stavu permanentní kajícnosti, neboť si konečně uvědomíte, že jste jen tupá dělnická vyžírka, která má tu drzost očekávat výplatu místo, aby si připlácela za možnost dlít v blízkosti osvíceného ducha, jímž je ŠÉF. A šéf, jak je obecně známo, je BŮH (aspoň podle toho božího fára, co parkuje před barákem).
    Levá varianta Vás naopak nenechá na pochybách, že pokud vlastníte něco pojízdného s datem výroby po druhé světové válce a nebydlíte v mládežnické ubytovně, jste jen prachsprostý zloděj, gauner, a řekněme si to narovinu, kapitalistická svině....následováno opět radami, co by bylo nejlepší s vámi udělat. Mezi ty nejslušnější návrhy pak patří: ZDANIT, ZDANIT, rozbít držku a znovu ZDANIT....
  • Komentátor událostní - tento savec oplývá nevšední všímavostí a bystrostí, která mu v divočině politických pletich vždy umožní nalézt správný směr a tak nejen přežít, ale ještě cestou zachránit pár zmatených oveček, které si s vlastním názorem bez tohoto zachránce zjevně neví rady. Díky své prozíravosti ani nemusí příliš pracně shánět detailní informace. Obvykle stačí klidnout vedle blogu na zprávy iDnes.....vynechat debilní a neobjektivní komentář autora a doplnit o vlastní, který ukáže věci konečně ve správném světle.
  • Komentátor zmatený - tak to je dobrák už od pohledu. Od začátku se snaží na věc dívat tak nějak ze všech stran. Občas se tak zacyklí do svých myšlenek a dokáže sám sebe argumentačně nekompromisně napadnout tak tvrdě, že je z toho sám překvapen.

    Citlivý exhibicionista

    Tento empatický živočich pobývá obvykle v nějaké zapadlé lokalitě, nebo je naopak ztracen uprostřed velkoměsta. Sdílení osobních životních příběhů a lov na soucítící čtenáře je mu denním chlebem, který dává jeho životu vyšší smysl. Má také řadu forem:
    • psychiatricko-somatický typ - vás pravidelně seznamuje s obvodem svého břicha a každodenním jídelníčkem případně s psychickou diagnózou a detailním popisem vybavení léčebny či osobnostními profily ošetřovatelů. Mezi jediné žádoucí reakce zde patří výkřik: "fandíme,ti...jsme s tebou....a vydrž!"
    • sportovně-kulinářský typ - zde se dozvíte o nevšedních dovednostech daného jedince. V lepším případě o zdolávání vodních či horských překážek....v horším pak s pokusy o narušení vaší střevní imunity kulinářskými výtvory. Zde vystačíte s prostým "Bravo!" a zdviženým palcem.
    • rodinný typ - se nemalou měrou zasluhuje o rozkvět obyvatelstva a podporou plodnosti, neboť popis prvních žbreptů holohlavého nedorostlého jedince spolu s detailním líčením barvy jeho ranní stolice tak nějak utužuje rodinné hodnoty. Pokud jste dosud s potomstvem váhali, po přečtení již nebudete.
    • šiřitel víry - se vyskytuje v dvou relativně odlišných poddruzích:
      Bojovník - vám sdělí nezpochybnitelná fakta o tom, který nejvyšší je majitelem vaší vaginy (máte-li) a smí jediný rozhodnout. Případně vás bude chtít ochránit před bláhovými omyly, jako je poučování ratolestí o sexuálních otázkách jinak než přiměřeně věku, což se dá shrnout jediným slovem "nešoustat".
      Blažený typ - se s vámi naopak podělí o duševní blaho jež momentálně okupuje jeho mozkovnu a moudře to doplní citáty z příslušné církevní literatury spolu s přesnými čísly kapitol.

      Literární onanista

      Tato živočišná forma patří mezi poměrně snadno identifikovatelné a jen stěží ji zaměníte s jinou. Vyznačuje se tím, že:
      • jeho články přesahují téměř vždy 5 a více obrazovek a tvoří často jednolité texty - chce se vyjádřit komplexně a ví, že každá zkratka je jen zloděj přesnosti jeho geniality, kterou je nutné pojmout jako celek. Úvod, stať a závěr jsou překonané literární zločiny patřící do minulého století.
      • málokdy popisuje jen jednu myšlenku - však by byla věčná škoda přijít o odraz jeho komplexního myšlení. Člověk jen žasně, kolik se toho honí hlavou jednoho jedince. Jednotlivé myšlenky dokáže během textu i plynule střídat s dovedností cirkusového žongléra. Pokud se v této spleti ztratíte, je to jednoznačně vaše chyba. Kvůli vaší duševní slabomyslnosti by rozhodně neměl ohýbat svého génia.
      • A správná reakce? Nejlepší je po prvním odstavci kliknout rovnou na diskusi, tam se obvykle pobavíte nejvíc.

        No dobrá, a kdo je tedy normální blogger?

        V podstatě kdokoli, koho rádi čtete. Klidně může patřit i do výše zmíněných kategorií. Když z toho bude aspoň trochu čišet zábava, tím lépe. "Moje koně" vidíte, když juknete na seznam vpravo.....a co ti vaši?
Autor: Vladimír Volko | pondělí 26.7.2010 18:11 | karma článku: 14,55 | přečteno: 791x
  • Další články autora

Vladimír Volko

Můj den blbec

Normální duševně stabilní jedinec zvládne zarezervovat ubytování přes internet tak, aby se vešel maximálně do třech katastrof na den. Talentovaní jedinci však nemají problém tento počet hravě překročit.......

17.9.2016 v 13:23 | Karma: 21,23 | Přečteno: 690x | Diskuse| Cestování

Vladimír Volko

Překoučovaná doba

Dneska jsem cestou od stravovacího kouče potkal před obchodem naší rodinou sexuální ko(u)čku. Fakt minda. Měli jsme nedořešené poslední tantrické sezení, ale bohužel, sotva jsme stihli prohodit pár slov, už jsem se omlouval, že "taimzmany" a že "verisory" a kmital směr posilka. Začíná mi tam za 10 min můj fitness program. Fakt nadřenej kousek. Prý bezpečně shodíš a ještě budeš vypadat. Navrhoval mi to nejlepší trenér na okrese. Prý koučoval předtím i olympioniky. Můsím pohnout, když už to platím, tak přece nepřijdu pozdě. Mojich 105 kg se valí Hlavní třídou....

6.3.2014 v 17:21 | Karma: 20,50 | Přečteno: 1045x | Diskuse| Společnost

Vladimír Volko

Nový občanský zákoník - hrozí smrt vyděšením. Satane ustup!

1.1.2014 nastává chvíle, kdy se nekonečněkrát odkládaný občanský zákoník ze dne 3. února 2012 stane součástí našich bídných životů. Stromy se vyvrátí kořeny vzhůru, psi začnou výt obráceni exkrementačním otvorem k měsíci, zvěř zaleze hlubuko do nor a mezi občany vypukne chaos a zmar.

20.11.2013 v 15:15 | Karma: 22,11 | Přečteno: 1700x | Diskuse| Ekonomika

Vladimír Volko

Chcete diskutovat? Máte smůlu. Nic nefunguje.

Asi jsem oběť doby, když si u mne zákazník objedná nějakou SW úpravu, očekává, že bude fungovat. Nutí mě to, pokud chci peníze, dobře pracovat. Co dělám špatně, že neumím brát peníze za p.r.d. (p.r.d. = zkratka, admine neřeš, za ofocenou občanku prozradím, co znamená) :-)

1.11.2012 v 13:24 | Karma: 25,58 | Přečteno: 2109x | Diskuse| Společnost

Vladimír Volko

Blíží se anonymní poprava 9 kocourů!

Prý mají kocouři 9 životů.....a prý zrušením anonymní diskuse, nastane období elektronické slušnosti.

5.10.2012 v 13:38 | Karma: 26,29 | Přečteno: 1755x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...